Конкурсът за непопулярна група на ELEVATION 2012

0
 

Сподели

Shares

В края на миналия месец в столичния бар Radio Café се проведе финалът на конкурса за непопулярна българска група, която да вземе участие на Elevation Music Festival.

По традиция в избирането на групите главна роля имаха членовете на бандите, които тази година ще свирят на главната сцена на фестивала – Gravity Co, SKRE4 и Der Hunds. За разлика от миналото издание, този път бяха избрани цели три групи, като последната беше определена от интернет потребителите на VBOX7.

Безапелационни победители се оказаха The Barbarones, които събраха най-много гласове от членовете на журито. Групата ще има възможността да представи своята музика на главната сцена на фестивала редом до Fatboy Slim, Cypress Hill, Erykah Badu и др. Битката за второто място се проведе между Algoriddim и Rebelites, които след първото гласуване събраха равен брой точки. Победителят беше определен чрез жребий. Късметът се оказа на страната на Rebelites, които заеха своето място сред българските групи на фестивала. Изборът на интернет потребителите посочи групата Bzd, като фаворит сред десетте финалисти в конкурса.

Конкурсът за непопулярна група на Elevation Music Festival е първото събитие, в което български изявени музиканти подпoмaгaт свои непопулярни колеги, изпращайки ги на сцените на голямо музикално събитие. В двете издания на музикалната надпревара, своето желание за участие изявиха над 500 български групи и артисти.

Видео от събитието можете да видите тук

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.