Европейски веломаратон за безопасни пътища

0


Дата на събитието: 02.06.2012

Сподели

Shares

На 2 юни 2012 г. ще стартира Европейския веломаратон за безопасни пътища от България до Великобритания с подкрепата на фондация „Фактор”, “RoadPeace”, “Wheels For Wellbeing”. 

Младен Белчев, ударен на пътя колоездач, който за малко не намира кончината си, организира веломаратона през Европа, за да вдъхнови повече хора да се качат на колело, да избират независим и евтин, здравословен и чист начин за пътуване. Тяхната веломисия ще ги отведе през единайсет държави в Европа.

От началото на юни тази година до 25 юли 2012 г., Младен и дъщеря му Екатерина ще преминат близо 4 000 км на велосипед от София до Олимпийския парк в Лондон. Те ще носят Алтернативен олимпийски факелен огън, символизиращ пострадалите на пътя. Младен, който е заклет колоездач, обикновено преминава с колелото си десетки километри на ден.

След злополуката, която го довежда до частична инвалидност, той се принуждава отново да се учи да кара.

Екатерина, която управлява лондонската еко компания за почистване Ultimately Eco, и е главен организатор на това начинание, споделя: „След злополуката мислехме, че дните на баща ми за колоездене са приключили. Когато се установи, че той ще се възстанови, и ще може да кара отново, аз реших да организирам това предизвикателство. Искаме да вдъхновим и дадем кураж на всички да карат велосипеди.

Групата велосипедисти ще пътува през седем европейски столици и стотици градове и селища, в единайсет от които ще се организират поредица от събития и кампании в подкрепа на колоезденето и на безопасността по пътищата.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.