Весо и Хорацио в небето над София

0


Дата на събитието: 20.05.2012

Сподели

Shares

Тази неделя (20 май) около 17.30 ч. най-добрият български парапланерист Веселин Овчаров и трикратният световен шампион Хорацио Лоренс ще направят акробатично въздушно шоу над НДК.

Поводът е прожекцията на филма им „Infinty Himalaya“, която ще се проведе в същия ден в лятното кино пред НДК.

Какво казва Весо за филма:
Срещнах за пръв път Хорацио през 2008 в Испания, където е тяхното място за тренировка. Бързо открихме, че и двамата имаме едни и същи идеи – бяхме много заинтересовани да заснемем полета си<, као един добър начин да представим спорта на хората.

Направихме много кадри в Органа, Испания, и започнахме да мислим, че бихме могли да направим и филм. С моя опит от Непал, мястото, където започнах с акрото и научих триковете, предложих на Хорацио да отидем там и да направим този филм заедно, защото там имаш тази невероятна природа, най-високите хималайски планини – един уникален бекграунд, а също и много приятели, които да ни осигурят подкрепа.

Той хареса идеята, планирахме нещата няколко месеца и изведнъж, в последния момент, решихме да тръгнем и да го направим, доста емоционално и без много подготовка. Така, стъпка по стъпка, започнахме да осъществяваме филма, който се разрастваше все повече, включваше и други хора.

Самите ние подхождахме много професионално към заснемането на всеки един кадър, така че прекарахме два месеца в доста тежък труд. Но на финала, от всички места, които посетихме, и перспективата, от която сме ги видeли, мисля, че можем да кажем, че ще представим акропараглайдинга и Непал по начин, по който не се е правил никога преди. 

Ето и интервюто с Весо и Хорацио, в което те самите обясняват за своя проект.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.