Shambhala Open Cup 2012: репортаж

0
 

Сподели

Shares

Ентусиасти и професионалисти застават рамо до рамо, за да премерят сили за най-голямото маунтибайк състезание в България.

Когато наближи Shambhala Open Cup трепетно се заговаря за събитието, а малкото градче Сопот се трансформира до неузнаваемост.

За поредна година то приюти състезатели от цял свят. Поляната до лифта бе изпълнена с много позитивна енергия, заряд и спортен хъс. А опашките пред него многократно биеха тези пред къщата-музей на Иван Вазов и останалите културни паметници. И тази година станахме свидетели на Fair play и публика, която подкрепи всеки състезател, независимо дали е пръв или последен.

Пистите на Шамбала са трасе – изпитание и за най-опитните байкъри. Страхотна денивилация, остри камъни, сипеста почва, серпентини и скокове.

Всеки, който се е изправил лице в лице с тях, знае, че се изисква перфектна кондиция, техника и спортен хъс. Пистите са видели какво ли не! Спукани ключици и спукани гуми, счупени ръце и счупени рамки, истински победители и пълно поражение.

Яростното DH спускане спираше дъха. Публиката бе завладяна от друго – необикновено измерение на живота. На единствената 4Х писта в България се тестваха волята и техниката на състезаващите се в четворките.

Shambhala Open Cup 2012 ни показа зрелище на световно ниво. Направиха го хората, за които екстремното е начин на живот. На стълбицата се качиха най-добрите. А ние видяхме какво е класа и стил в DH и 4Х. 

Към галерията от събитието.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.