Предстои Shambhala Dirt Open 2012

0


Дата на събитието: 12.05.2012

Сподели

Shares

Shambhala Dirt Open – едниственото състезание по маунтинборд в България, регистрирано в календара на международната асоциация по маунтинборд IMA, ще се проведе за втори път и ще включва две дисциплини – бордъркрос и биг еър. Бордъркросът се провежда във формат с групови стартове от по четири души. На елиминационен принцип най-добрите продължават в следващия етап.

След бордъркроса състезателите ще показват своите умения и във формата Биг Еър, който ще бъде проведен в последната част на трасето. 

Състезанието ще се проведе събота, 12 май, 2012 г. След награждаването се предвижда официална вечеря за участниците и OPEN AIR парти с много музика и танци.

Участие в Балканското първенство по маунтинбординг Shambhala Dirt Open 2012 ще вземат състезатели от 9 държави – България, Румъния, Сърбия, Германия, Русия, Холандия, Франция, Словения, Чехия. Общият брой на атлетите ще бъде над 40. Професионалното ниво на участниците и трудността на трасето ще направят контеста едно атрактивно, екстремно и напрегнато шоу за всички зрители.
В първото издание на Shambhala Dirt Open през 2010 година участие взеха 20 състезатели от България, Румъния и Сърбия, а победител стана Димо Стефанов от Казанлък.

Маунтинбордингът събира участници и публика с интереси в цялата гама екстремни спортове. Практикуващите го се занимават активно най-малко с още един от спортовете сноуборд, ски, маунтинбайк, скейтборд, сърф, кайтборд, уейкборд и т.н.

Състезанието ще се проведе събота, 12 май, 2012 г. Следнаграждаването се предвижда официална вечеря за участниците и OPEN AIR парти с много музика и танци. Ще се спи в общежитието до лифта. Стаи – 7 лв на човек на нощувка.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.