Европейски веломаратон България-Лондон 2012

0


Дата на събитието: 02.06.2012

Сподели

Shares

11 европейски държави и 7 столици – 3700 км – международна група от вело ентусиасти – хиляди местни хора – милиони хора чрез интернет – най-екологични чисто организираните Олимпийски игри – лятото на велосипеда.

Европейският Вело Mаратон е вдъхновен от Младен Белчев, който мечтае от години да извърти 3500 км между Лондон и България. Младен живее в гр. Плевен, където е известен с множеството си доброволни участия в спортни изяви из цяла България. Той се занимава от дете със спорт, като най-изявен е в лекоатлетиката и колоезденето. През май 2011 г., точно година след пенсионирането си и 2 дни след завършването на 3150 км Вело Маратон – обиколка на България 2011 г., той става жертва на пътнотранспортно произшествие и претърпява множество травми.

Когато вижда за първи път баща си в интензивното отделение на гр. Плевен, дъщеря му Екатерина Белчева решава, че ще направи всичко възможно, за да помогне на баща си да кара отново и да осъществи мечтата си – да прекоси Европа на велосипед. Така между посещенията в болницата и разговори с колеги колоездачи на баща си, стартира организацията на Европейския Вело Маратон за безопасни пътища от България до Лондон за Олимпийските игри.

Запознайте се с Екипа тук

Маратонът ще носи Алтернативен Олимпийски огън, който да напомня за бесмислените жертви, които загиват на пътя всеки ден.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.