Европейски веломаратон България-Лондон 2012Дата на събитието: 02.06.2012
0

Сподели

0Shares
0 0 0

11 европейски държави и 7 столици – 3700 км – международна група от вело ентусиасти – хиляди местни хора – милиони хора чрез интернет – най-екологични чисто организираните Олимпийски игри – лятото на велосипеда.

Европейският Вело Mаратон е вдъхновен от Младен Белчев, който мечтае от години да извърти 3500 км между Лондон и България. Младен живее в гр. Плевен, където е известен с множеството си доброволни участия в спортни изяви из цяла България. Той се занимава от дете със спорт, като най-изявен е в лекоатлетиката и колоезденето. През май 2011 г., точно година след пенсионирането си и 2 дни след завършването на 3150 км Вело Маратон – обиколка на България 2011 г., той става жертва на пътнотранспортно произшествие и претърпява множество травми.

Когато вижда за първи път баща си в интензивното отделение на гр. Плевен, дъщеря му Екатерина Белчева решава, че ще направи всичко възможно, за да помогне на баща си да кара отново и да осъществи мечтата си – да прекоси Европа на велосипед. Така между посещенията в болницата и разговори с колеги колоездачи на баща си, стартира организацията на Европейския Вело Маратон за безопасни пътища от България до Лондон за Олимпийските игри.

Запознайте се с Екипа тук

Маратонът ще носи Алтернативен Олимпийски огън, който да напомня за бесмислените жертви, които загиват на пътя всеки ден.

Сподели

0Shares
0 0 0

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.