Фотоконкурс на БАССЕС – 2011/2012

0


Дата на събитието: 22.05.2012

Сподели

Shares

За някои снежният сезон приключи, други все още търсят белите склонове, но всички са направили страхотни кадри от изминалата зима. Тази година предстои осмото издание на ежегодния фотоконкурс на БАССЕС. Талантливите и креативни любители на зимата и планината могат да премерят сили в категориите Снимка, Видео и Разказ.

В периода до 22 май 2012г. на photo@befsa.com може да изпратите селекция на най-добрите си кадри. Победителите ще се определят чрез интернет гласуване от всички вас. Награждаването ще бъде по време на разтърсващо парти за/след края на сезона, съпроводено от мултимедийна експозиция. За въпроси, предложения, похвали, оплаквания и допълнителна информация пишете и четете тук. Точният начин и срок на гласуване ще бъде обявен заедно с публикуването на галериите за съответните категории.

Ето и някои технически подробности за отделните категории

ВИДЕО:
Категорията е за кратки клипове на зимна тематика, включващи каране на ски или сноуборд по необработени диви терени. Дължината на сегмента трябва да е между 0’30“ до 5’00“ и минимална резолюция 640х480px. Не се допускат клипове от предишни години, вече участвали във конкурси на БАССЕС. Допускат се до 3 клипа от един участник. На мейл photo@befsa.com изпращайте само линкове към вече качени видео материали в youtube, vimeo или vbox7. Също така трябва да уточните вашето име и фамилия в ролята ви на автор, мястото, където са направени снимките, както и имената на взелите участие оператори, карачи и други герои. Желателно е да оставите и телефон за обратна връзка.

Изпращайки вашите клипове за участие във фотоконкурса, вие се съгласявате те или части от тях да бъдат публикувани на сайта www.befsa.com и да бъдат прожектирани в публични презентации на БАССЕС. На по-късен етап може да бъде уговорен индивидуален начин за изпращането на най-харесаните клиповете в оригинален файлов формат за презентирането им по време на награждаването.

РАЗКАЗ:
В този раздел попадат всички разкази публикувани на сайта www.befsa.com от сезон 2011-2012г. Ако имате разказ, но се затруднявате с публикуването му, пишете на photo@befsa.com.

МАРШРУТ:
Награда за най-много публикувани маршрути в раздела БАССЕС&ТЕРЕНИ през сезон 2011-2012.

ФОТО КОНКУРС:

Категория Freeride – снимка на скиор или сноубордист, каращ по извънпистов терен или скачащ/летящ от естествено образуван релеф (скала, козирка и тн);

Категория Freestyle – снимка на скиор или сноубордист, скачащ от изкуствено направен скок, изпълняващ трик във въздуха или на съоражение – рейлове, боксове и тн;

Категоря Зима 2011/2012 – снимка в планинината през изминалия сезон.

Разпределянето на снимките в отделните категории ще се извърши по преценка на БАССЕС. Всеки желаещ да участва може да изпрати максимум до 3 снимки на photo@befsa.com. Няма ограничения за това в кои категории попадат снимките – можете да изпратите например 3 снимки с freeride или по една снимка във всяка от отделните категории – всичко това зависи само от вашето желание и преценка за това кои са най-добрите ви фотографии.

ПРАВИЛА ЗА ИЗПРАЩАНЕ НА СНИМКИТЕ:

1. За да бъдат приети снимките ви, е необходимо да се съобразите със следните критерии:
• снимките трябва да са снимани от вас, тоест вие да притежавате авторските права над тях. Ако в течение на фотоконкурса се появи съмнение, че е изпратена снимка не от фотографа, а от друго лице, представящо се за фотограф на снимката, то тя ще бъде изключена от конкурса.
• снимките се изпращат в срок до 23:00 часа на 22 Май 2012 г.на адрес: photo@befsa.com.
• снимките трябва да са от сезон 2011/2012, тоест да са направени в периода Октомври 2011 – Май 2012 г.
• снимките трябва да са направени в България.
• в мейла, с който изпращате снимките е необходимо да уточните: вашето име и фамилия в ролята ви на фотограф, мястото където е направена снимката и името на карача/скачача, ако има такъв на снимката и ако ви е известен.
• снимките трябва да бъдат минимум 3 мегапиксела или иначе казано минималния размер в пиксели на снимките, които изпращате трябва да е 2100×1400 за формат 3:2 и 2000×1500 за формат 4:3. Ако имате снимката в по-голям размер, е добре дошло да я изпратите, без да я намалявате. Колкото по-голяма разделителна способност – толкова по-добре.
• можете да изпратите максимум 3 снимки без значение в кои от категориите попадат.
• При доказани опити за манипулиране на гласуването, участникът ще бъде дисквалифициран.
2. Изпращайки вашите снимки за участие във фотоконкурса, вие се съгласявате те да бъдат публикувани на сайта www.befsa.com, да бъдат прожектирани в публични презентации на БАССЕС, както и да бъдат използвани за календари, плакати и всякакви други рекламни материали на БАССЕС. По време на гласуването, снимките ще бъдат публикувани, без да се упоменава името на фотографа. След гласуването, както и при бъдещо използване на снимката, асоциацията има задължението да упомене на подходящо място автора на дадената снимка. Публикуването на фотографиите на сайта, с цел да се осъществи гласуването, ще бъде в размер 750 пиксела по дългата част на изображението. Ако не желаете ние да оразмеряваме снимката ви, можете да ни изпратите всяка от снимките кандидати, както в голям, така и в малък (750px) вариант.

Всички материали изпращайте на електронна поща:
photo@befsa.com  
– при получаване на материалите ще получвате потвърдителен имейл в срок до 2 дена.

БАССЕС си запазва правото да не публикува даден материал по свое усмотрение при явен умисъл за прекомерна реклама, нецензурни посланния, както и материали не свързани със зимните спортове и планини.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.