Black Coffee

0
 

Сподели

Shares

Black Coffee

Ако случайно сте чули, че нещо се случва в източните провинции на Южна Африка, шумотевицата несъмнено ще да е свързана с един културен феномен – авторът на синглите “Garden of Eden”, “Juju”, “Crazy” и разбира се разтърсващия хит “Superman” – това е душата, таланта и стилът на Nkosinathi Innocent Maphumulo или по-известен като Black Coffee.

Имайки предвид метеоритната скорост, с която Black Coffee се издигна до върха, най-лесно би било да го определим като поредния „черен диамант“, провокиращ незадоволимия пазар на хаус музиката. Но както доказа с албума си „Home Brewed”, спечелил му наградата на South African Music Awards, този DJ и продуцент не подлежи на категоризация.

Black Coffee умело бяга от клишета и добре менажирани участия в полза на сдържаната изтънченост. Стилът му е истински афрополитен хаус: създаден и отгледан на местна територия, създаващ нови тенденции, модерен и ориентиран към бъдещето.

Роден в Дърбан и израснал по източното крайбрежие на Южна Африка, Black Coffee получава музикалното си образование с профил джаз. Причината да избере тази специалност е, че джазът ще дисциплинира музикалния му вкус, ще задълбочи способостите му да слуша и ще надгради знанията му по музикална теория.

Но преди да завърши диджеят напуска универистета и заедно с приятелите си Thandukwazi “Demor” Sikhosana и Mnqobi “Shota” Mdabe известно време са беквокалисти на прочутия Madala Kunene, известен още като „Кралят на Зулу китарата“. По-късно тримата се местят в Йоханесбург и създадават ърбан соул триото Shana. Под слогана „Истински горещо и естествено от Африка“ (значението на “Shana”) те продължават да се развиват заедно, но и да преследват индивидуалните си цели като си взаимодействат през целия път.

Сред ключовите моменти на Black Coffee през 2011 са номинациите за 2011 MTV Europe Africa, India и Middle East в категорията Worldwide Act, премиерата на проекта „Africa Rising“, който включва оркестър от 24 музиканта, в колаборация с live групи и изпълнители и изданията на лейбъла Soulistic, влючващи “Elevation” на Culoe de Song, “Here and Now” на Sai & Ribatones, “Invocation” на Boddhi Satva и “Soulistic Cuts”.

Сдържан, старателен, иновативен, с голямо въображение, тих, енигматичен, стеснителен и смел са няколко думи, с които можем да опишем Black Coffee. Той е един от малкото клубни диджеи, които действително разбират точната функция на професията „диджей“: той не просто миксира парчетата, а ги интерпретира по неподозиран начин.

Black Coffee ще бъде на тазгодишният Созопол Фест!

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.