Златен Кукер 2012

0


Дата на събитието: 11.06.2012

Сподели

Shares

Международния фестивал на анимационния филм “Златен Кукер – София” се състои всяка година в град София. Повече от 400 филма от над 50 страни от цял свят участват във форума, сред които и автори на филми, номинирани за „Оскар“ и филми, които са получили награди в най-известните кино-фестивали по света.

Фестивалът се организира от Българската асоциация на независимите художници аниматори – БАНХА (състояща се от 107 члена, предимно млади аниматори) – организация с нестопанска цел, сертифицирана от Министерството на Културата като защитена организация допринесла за изкуството и културата на България и председателствана от Надежда Славова (художник-аниматор, режисьор и автор на много анимационни филми и рекламни клипове).
Чрез прожекция на безброй социално-ангажирани, оригинални и забавни филми от най-екзотичните страни в света, демонстриращи различни техники за анимация, фестивалът показва, че анимацията е за всеки. Съпътстващите събития – семинари, майсторски класове, лекции, кръгли маси и презентации, предоставят рядката възможност за запознаване и създаване на контакти със световно-известни професионалисти и тяхното творчество в областта на анимацията, както и възможност да бъдат представени най-новите анимационни филми от цял свят.
Мисията на фестивала е да се допринася за развитието на българската анимация, да помагаме на българските и чужди творци да положат началото на трайни взаимоотношения, да подкрепяме младите аниматори и студентите. 3-тото издание на МФАФ “Златен Кукер – София” ще се състои от 11 до 17 юни 2012 г. в няколко различни зали в София: кино “Люмиер”, кино-зала НАТФИЗ, Арт-сцена лятно кино НДК, арт-център Фотосинтезис и арт-клуб Жреци на Музите.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.