„Зелени дни“ ще измери въглеродния си отпечатък

0


Дата на събитието: 20.04.2012

Сподели

Shares

Пролетният фестивал „Зелени дни“ ще се проведе пред Народния театър в петък и събота (20-22 април). Събитието е посветено на отговорния туризъм, природата и здравословния начин на живот. Това е първото събитие, което ще измери въглеродния си отпечатък, заяви Любомир Попйорданов, главен мениджър на изложението.

В рамките на дните посетителите ще могат да видят биосертифицирани храни, реклами на къщи за гости с марката „Зелена къща“. На изложението ще бъдат представени и българските природни паркове. В рамките на дните ще бъдат отличени и най-добрите фотографи с марката „зелено“.

В презентациите на „Зелени дни“ ще бъдат засегнати темите за домашното компостиране, за рециклирането на „отпадъци“, за зеления бизнес, за отговорния туризъм, за биопродуктите, за меда, за техниката „плет“ от естествени материали. Ще бъдат представени различни инициативи, като почистването на националните паркове, ще бъдат демонстрирани игри, които развиват въображението на децата, ще се проведе готварски семинар, ще има открит урок по народни танци, ще научим повече за Зеления образователен център в Шабла.

Темата на тазгодишната конференция на „Зелени дни“ е „Дестинация София – стари предизвикателства и нови възможности“. Съвместно със Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и посолството на Австрия, на форума ще бъдат адресирани проблемите на София, които са пречка за развитието на туризма, насочен към гражданите и гостите на града и опазващ природата.

Ще бъдат наградени победителите от фотоконкурса „Зелено: с ритъма на града“. С методите на художествената фотография участниците показват ценността, уникалността и разнообразието на природното и културно наследство в и около големите градски центрове, дремещо в немара и забравено от гражданството и институциите. Създаването на повишена обществена чувствителност и неговата социализация са дълг пред бъдещето и пред нашите деца, убедени са организаторите на „Зелени дни“.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.