LES KAG @ Alarma Punk Jazz

0


Дата на събитието: 19.04.2012

Сподели

Shares

Les Kag не са точно музикална формация. Не са точно и комедийно дуо. Те са истинска философия на жанровия кросоувър. Пътуват по всевъзможни като формат фестивали в цяла Франция – от Авиньон до някои съвсем камерни. Свирили са и в „Олимпия” в Париж. Живеят в Ариеж във френските Пиринеи, на около 60 км от Тулуза. Пътуват – и буквално, и музикално.

Но да започнем отначало, Les Kag са Карин Верже и Аниес Тихов (наполовина българка). Сформирани са през далечната 1999 г. Започват с улични представления. Свирят на всевъзможни инструменти на сцената и преформатират всички познати казионни жанрове – от хеви метъла до ска-музиката и хип-хопа – в нещо нечувано: с мощно сценично присъствие и въображение. Аниес е позната на българската публика от участието си миналата година на радио фестивала „Аларма Пънк Джаз” (отново в Чешкия център) в ролята на Едит Пърпъл в друга една френска театрално-пънкарска формация – Violon Profond. Спектакълът, с който ще участват на “Аларма” идната седмица, носи името и на втория им албум – „Изтеглете ни безплатно”.

Спектакълът на Les Kag ще се предава пряко по програма „Христо Ботев” на БНР (92.9 FM) в четвъртък, на 19 април, от 21:30ч.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.