July Morning отново идва със Sozopol Fest

0


Дата на събитието: 29.06.2012

Сподели

Shares

След миналогодишния си дебют Sozopol Fest се завръща със следваща доза плажен фестивал за хаус и фънки музика.

Sozopol Fest 2012

Всяко страхотно парти започва от страхотно място, или поне от интересно. Летните партита в Европа предлагат много в това отношение. Хърватският Hideout и сръбският Exit се случват в средновековни крепости; немският Nature One – в модерен вариант на крепост – неизползваема ракетна база; Melt Festival – край изоставени мини. Но асоциацията на повечето от нас за истинско лятно парти е свързана с море, красиви хора, коктейли, уиндсърф, кайт, 24-часа музика…

Sozopol Fest на плажа на Градина запълва точно тази липса в пейзажа от летни събития. Миналата година, макар метеорологичните условия да не бяха благосклонни към нас, на фестивалната сцена видяхме Incognito, Jazzanova, Nik Weston, Kraak & Smaak, The Sweet Vandals, Onur Engin, Белослава, Миленита, Dirty Purchase и още няколко иконични имена. Тази година фестивалът прави още една крачка към статута на хаус и фънки фестивал от световна величина.

Sozopol Fest -  Tortured Soul

На 29 юни на фестивалната арена ще стъпят бруклинската банда Tortured Soul, за да разтанцуват фестивалната публика с нюйоркски соул, денс и хаус. Създадени от семплото, но авантюристично схващане, че съвременната денс музика може да бъде изпълнявана изцяло на живо, Tortured Soul пълнят зали и дансинги със своите уникални live изпълнения. Групата стартира официално и тръгва на турне през 2003, често свири в клубове, които никога дотогава не са приемали банди, които свирят на живо. Имат участия от фестивалът Bonnaroo в Тенеси, до британския Big Chill и Java Jazz в Индонезия. Днес, след 8 години турнета и репутация на легендарни шоумени, Tortured Soul са първата група с live концерт във величествения техно клуб Fabric в Лондон, както и с публика, надхвърляща 15 000 души на джаз феста в Монреал.

Sozopol Fest 2012 - Black-Coffee-Orchestra

След Tortured Soul за първи път в България като част от Европейското си турне ще се развихрят южноафриканските хаус „диаманти“ Black Coffee и BUCIE. Имайки предвид метеоритната скорост към славата, която постигна Black Coffee няма как да избегнем горното определение, но тук става дума и за нещо повече – Black Coffee е пионерът на истинския афрополитен хаус: домашно приготвен и възпитан в клубовете на Йоханесбург, водачът на нови тенденции; културен феномен – модерен и ориентиран към бъдещето. Наскоро той влезе в книгата на Гинес за най-дългия DJ сет –той пуска масивните 60 часа с една ръка за неговата благотворителна организация „The Black Coffee Foundation“, посветена на деца с увреждания в Южна Африка.

Sozopol Fest 2012 - Bucie

В първата нощ на Sozopol Fest публиката ще има удоволствието да се наслади и на ритмичния соул фънки хаус на Tri O Five, и сетовете на George Quest и DJ Ilko.

Sozopol Fest 2012 - Dj Spinna

Втората нощ от Sozopol Fest на 30 юни е запазена за друго космополитно име. DJ Spinna е творчески талант, който в световен мащаб надхвърля музикалните жанрове и ограничения. Необикновен DJ, продуцент и ремиксатор, DJ Spinna е легенда сред световните имена на hip hop, house и soul сцената. Известен е със своята музикална гъвкавост, техничност, поведение на сцената и контрол над публиката. DJ Spinna е участвал на най-престижните събития и фестивали със свои соло сетове и в екип със съвременни светила като Gilles Peterson, Jazzanova, Osunlade, DJ Shadow и др. В същото време е правил ремикси за Mary J. Blige, George Michael, Michael Jackson, Аl Jarreau и Stevie Wonder. Един от първите почитатели на DJ Spinna е продуцентът на The Jigmastas и така Spinna веднага става част от музикалното пано, което вдъхновява гиганти като Eminem, Mos Def, Talib Kweli и Pharaohe Monch.

Sozopol Fest 2012 - Osakamonaurai

Българските имена, които ще закрият втората вечер на Sozоpol Fest и заедно с публиката ще посрещнат изгрева, ще бъдат Белослава, групата Dirty Purchase, DJ Marten, DJ Ihou плюс още няколко имена, които ще разберете малко по-късно.

На плажа 36 часа без прекъсване ще звучи музика в стиловете соул, денс, фънк, афробийт, хаус, диско, лаундж, ню джаз.

В дневната част на Sozopol Fest посетителите ще имат възможност да се научат или да поупражняват своите кайт, уиндсърф и уейкборд умения, да разпуснат в chill-out зоните или да открият още много други забавления, които ще се случват в рамките на фестивала.

Двудневното забавление започва точно на 29 юни и ще продължи до сутринта на 1 юли. Sozopol Fest – July Morning се осъществява с официалната подкрепа на община Созопол.

Sozopol Fest е на 29 и 30 юни на плажа на къмпинг Градина.
Цени на билети:

Първите 500 билета за двата дни на Sozopol Fest са на цена от 60 лв.
1 ден – 40 лв. на предварителна продажба от eventim.bg/ 45 лв. на място
2 дни – 75 лв. на предварителна продажба от eventim.bg/ 85 лв. на място
Място за палатка: 1 ден – 3 лв./2 дни – 5 лв.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.