Оригами уъркшоп 1

0
 

Сподели

Shares

Как едно древно изкуство може да бъде практично и днес, особено ако си фен на природата и живота на открито? С помощта на оригами и нашия приятел Дани (или OriDani) можеш да създадеш полезни и екологични ежеднени предмети.

o7

Името идва от думите ‘Ори’ за сгънат, сгъваем, и ‘Ками’ за хартия, но обратно на очакванията те водят своето начало не от Япония, а от Китай.
Различните фигури определено имат смисъл и значимост, например в древна Япония жирафът се е считал за символ на дълъг живот, а много от японците вярват, че в изработването на хиляда жерава се крие изцелението на дори и смъртоносна болест или дълъг и благополучен живот. Стайлингът може да бъде както много прост – обикновена ракетка или лодка например, така и доста сложен и прецизиран, изразяващ се в изящни фигури и декорации, включващи безброй отделни елементи. Оригамите са не само форма на изкуството, но също и древна култура, традиция и дори медитация. Не е така лесно да ги сътвориш, дори ще ти е нужна помощта на математиката и голяма доза сръчност, старание и находчивост. Но всяко едно усилие си струва, и го разбираш в мига, в който поставиш в другата си ръка удоволствието от добре прекараното време и гордостта от доразвитите си умения. Правилата са прости: Един цял лист хартия, никакво рязане и никакво лепене. Но в предстоящата рубрика съм решен да се огранича и да акцентирам основно върху практичната насоченост на оригамитата и начините за тяхното оптимално използване като заместител на ценни и безценни предмети на употреба от нашия бит, в случаите, когато сме в планините, на морето, далеч от дома и изобщо – където и да сме…! Вярвам, че това е един безусловно практичен, забавен и интерактивен начин за РЕ-употреба на хартията и други материали и се надявам да се забавляваш, създавайки истински произведения от лист хартия. Желая ти успех, наслада и неизчерпаемо вдъхновение.

Как от един лист хартия може да се сдобиете с полезна кесийка – вижте повече тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.