Ски и сноуборд спотове в България II

2
 

Сподели

Shares

ПАМПОРОВО
Пампорово, перлата на българските курорти, е разположен в сърцето на Родопите, на 260 км от столицата София, на 85 км южно от Пловдив и на 15 км от Смолян. Един ден по пистите на Пампорово е достатъчен, за да се сдобиете с прекрасен слънчев загар, тъй като той заслужено носи името си на един от най-слънчевите планински курорти в България – слънчевите дни в годината тук са повече от 240. Климатът е мек, със силно средиземноморско влияние. Средната годишна температура е 8,5°С, а дебелината на снежната покривка е 140 – 150 см. Надморската височина на курорта е 1 650 м, като най-високият връх е Снежанка – 1 926 м.
За Пампорово не са характерни нито резките промени във времето, нито лавините, така че спокойствието и безопасността са гарантирани. Ски пистите са с различна степен на трудност, така че независимо от това дали сте начинаещи или опитни скиори, спускането по тях е едно незабравимо удоволствие. На разположение на скиорите са 25 км писти за алпийски дисциплини с различни трудности, 30 км писти за дълго бягане, девет ски гардероба и ски екипировка.

БЕЗБОГ
Хижа Безбог е разположена на 2240 м надморска височина на брега на Безбожкото езеро и е най-новата хижа в Пирин. Капацитетът на хижата е 146 места, разположени на 5 етажа. Стаите са с по 3, 4 и 8 легла, има и самостоятелни апартаменти. Тоалетните са общи за всеки етаж.
Понякога има условия за фрийрайд. Бъдете нащрек, защото районът на хижата е лавинооопасен. До хижа Безбог води седалков лифт, който тръгва от хижа Гоце Делчев. Хижата е леснодостъпна, ако използвате лифта.

МОМЧИЛОВЦИ
Близо до село Момчиловци в Родопите се намира местноста Картала, където в зимните месеци има сноуборд парк. Уредите не са най-професионалните, но настроението е най-доброто – слънце, тишина, спокойствие и яки трикове. Има малко влекче, като картата струва около 10 лв. за цял ден каране на парка.

Сподели

Shares

2 КОМЕНТАРИ

  1. КартАла е над Благоевград
    КартОла е до Момчиловци :)

  2. На Картала има Кабинков лифт и Паничка,само че се намира в Рила,а не в Родопите! :) на 30тина километра от Благоевград,по пътя за ж,Македония се намира.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.