Ски и сноуборд спотове в България I

0
 

Сподели

Shares

УЗАНА
Ски курорт Узана се намира на 1300-1400 м надморска височина в една от най-красивите части на Стара планина. Местността предлага отлични условия за практикуването на всякакъв вид зимен спорт. Сгушено сред вековни дъбови гори, ски градчето се намира само на 22 километра от гр. Габрово и се счита за географски център на страната. Узана разполага със ски писта с дължина 1300 метра, снабдена с Помагалски влек. Това е всъщност най-дългата писта в курортния център. На разположение на начинаещите скиори има и 7 по-малки писти.
Узана се намира в сърцето на Пророден Парк „Българка”, който е известен със своите вековни дъбови гори и разнообразен животински свят.
Ски курортът наподобява огромно алпийско пасище, откриващо невероятни и приказни гледки към Балкана. През зимата, туристите могат да наемат моторни шейни, и сред пухкавия сняг да се разходят и насладят на цялата местност.

ЧЕПЕЛАРЕ
Чепеларе се намира на 1120 м надморска височина и има около 6 000 жители. Отстои на 220 км от София, на 74 км от Пловдив и на 10 км от курорта Пампорово. В града има 4-седалков лифт с дължина 3 км, водещ до връх Мечи Чал, където се намира ски зоната на Чепеларе. Общата дължина на ски- трасетата е 28 км.

ОСОГОВО
Осогово се намира до Кюстендил. Разполага с добре поддържан сноу (фън) парк. За повече актуална информация посетете Facebook страницата на Осогово фън парк.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.