Чепелареада 2012Дата на събитието: 10.03.2012
0

Сподели

0Shares
0 0

Включете се с усмивка в Чепелареада 2012, било то със ски или сноуборд. Състезанието ще се проведе на 10 март 2012 г. на връх Мечи Чал, Чепеларе. Правилата и етапите на ски и сноуборд многобоя остават същите, но се пригответе за повече смях, добро настроение и изненади.

Всеки над 18 и под 81-годишна възраст може да се включи и да премери сили в категориите мъже ски, мъже борд, жени ски или жени борд и ще проличи кой е състезателят с най-комплексни умения.

Официални записвания за участие се приемат на имейл адрес: 2012@chepelareada.com. За да бъде вашата регистрация валидна, трябва да изпратите следното инфо:

Кой си? Трите имена
Откъде си? Град/Село/Махала
Как да се свържем с теб? Телефон за връзка
В коя категория ще участваш?  *мъже ски, *мъже борд, *жени ски или *жени борд

Краен срок за записване: 03.03.2012 г. до 3:33 ч.

Подробности на сайта: http://www.chepelareada.com 

Какво се случи досега?

В дебютното състезание се включиха над 140 участника, някои от които бивши състезатели по ски, сноуборд и биатлон, както и любители на зимните спортове, мериха сили в дисциплините ски и сноуборд. През 2011 г. взеха участие над 210 състезатели. Участниците бяха разделени в серии от 16 човека и чрез пряка елиминация достигаха до финал. Как изглеждаха тогава нещата предлагаме да видите тук.

Стартът e разположен на 1873 м, а финалът на 1155 м, пистата е дълга около 5 км, а общата денивелация е 720 м. Скиори и сноубордисти стартират в отделни серии и мерят силите си кой е по-добрият комплексен състезател в категориите мъже ски, мъже борд, жени ски или жени борд. Надпреварата се състои от два етапа квалификации и финал.

След жребий участниците се разпределят в различни квалификационни серии, от които само водещите няколко състезателя се класират за финалната 16-тица. След стартовия сигнал състезателите тръгват групово по трасето, като целта е карайки ски или сноуборд всеки участник да се спусне максимално бързо по маршрута, преминавайки през различни изпитания като скачане с чувал, тичане със ски и сноуборд обувки до екипировката, цепене на дърва, стреляне с фунийки по мишена и забиване на 9 см пирон, използвайки само острата част на чука.

Ключова роля играе не само бързината, а и комплексните умения на всеки участник. На всяко изпитание трябва да се изпълнят определени условия, за да може състезателят да получи одобрение от контролния съдия и маркиране на своя контролен талон. По време на надпреварата всеки състезател задължително преминава през всички контролни точки, където отбелязва успешното им преодоляване до достигане на финала.

Сподели

0Shares
0 0

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.