Чепелареада 2012

0


Дата на събитието: 10.03.2012

Сподели

Shares

Включете се с усмивка в Чепелареада 2012, било то със ски или сноуборд. Състезанието ще се проведе на 10 март 2012 г. на връх Мечи Чал, Чепеларе. Правилата и етапите на ски и сноуборд многобоя остават същите, но се пригответе за повече смях, добро настроение и изненади.

Всеки над 18 и под 81-годишна възраст може да се включи и да премери сили в категориите мъже ски, мъже борд, жени ски или жени борд и ще проличи кой е състезателят с най-комплексни умения.

Официални записвания за участие се приемат на имейл адрес: 2012@chepelareada.com. За да бъде вашата регистрация валидна, трябва да изпратите следното инфо:

Кой си? Трите имена
Откъде си? Град/Село/Махала
Как да се свържем с теб? Телефон за връзка
В коя категория ще участваш?  *мъже ски, *мъже борд, *жени ски или *жени борд

Краен срок за записване: 03.03.2012 г. до 3:33 ч.

Подробности на сайта: http://www.chepelareada.com 

Какво се случи досега?

В дебютното състезание се включиха над 140 участника, някои от които бивши състезатели по ски, сноуборд и биатлон, както и любители на зимните спортове, мериха сили в дисциплините ски и сноуборд. През 2011 г. взеха участие над 210 състезатели. Участниците бяха разделени в серии от 16 човека и чрез пряка елиминация достигаха до финал. Как изглеждаха тогава нещата предлагаме да видите тук.

Стартът e разположен на 1873 м, а финалът на 1155 м, пистата е дълга около 5 км, а общата денивелация е 720 м. Скиори и сноубордисти стартират в отделни серии и мерят силите си кой е по-добрият комплексен състезател в категориите мъже ски, мъже борд, жени ски или жени борд. Надпреварата се състои от два етапа квалификации и финал.

След жребий участниците се разпределят в различни квалификационни серии, от които само водещите няколко състезателя се класират за финалната 16-тица. След стартовия сигнал състезателите тръгват групово по трасето, като целта е карайки ски или сноуборд всеки участник да се спусне максимално бързо по маршрута, преминавайки през различни изпитания като скачане с чувал, тичане със ски и сноуборд обувки до екипировката, цепене на дърва, стреляне с фунийки по мишена и забиване на 9 см пирон, използвайки само острата част на чука.

Ключова роля играе не само бързината, а и комплексните умения на всеки участник. На всяко изпитание трябва да се изпълнят определени условия, за да може състезателят да получи одобрение от контролния съдия и маркиране на своя контролен талон. По време на надпреварата всеки състезател задължително преминава през всички контролни точки, където отбелязва успешното им преодоляване до достигане на финала.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.