Stomp It in China – Red Bull Nanshan Open 2012

0
 

Сподели

Shares

Няколко реда от Александър Сираков (през Whiteroom), който имаше щастието да наблюдава на живо 10-тото издание на 5 звездното TTR състезание – Red Bull Nanshan Open

Ако китайският не ви е силна страна, не посягайте към google translator (ето превода) – Red Bull Nanshan Open тази седмица официално стана на 10 години. Честит и доста добре отбелязан рожден ден. Дай боже всеки му – перфектно шейпнат парк, над 20 карачи от цял свят, респектиращ съдийски състав и доста летателно време в експерименти с физиката са може би нещата, които в разбираеми български йероглифи най-добре описват успеха на ивента.

Започнало преди години като състезание между приятели с награден фонд 1 бира (може и да е градска легенда), десетилетие по-късно Nanshan Open вече е с ранг 5 звезди от ТТР, награден фонд $50 000 и със сигурност е най-значимото събитие в сноуборд календара на Китай. И предвид ентусиазма на организаторите и на местните карачи, еволюционната спирала със сигурност няма да спре до тук. Всъщност няма и как да е иначе. Името на човека, стоящ зад всичко това е не по-малко известно в България, отколкото в Китай – Steve Zdarsky (& crew). Не може да очакваш лоша организация от хора, който не само създават парк като Nike Nanshan, но и после доста сериозно летят из него.

За всички, които като мен са пропуснали да гледат „Sleeping Giants”, опцията да го гледате на живо е ясна. Обаждате се на 89 09 1909, на китайско-английски резервирате discount ticket и място в shuttle bus-a от Wudaokou за 8.30 сутринта (не се самоубивайте с оризова ракия предната вечер, таксито на сутринта след 8.30 е 300 юана). Вземате си соево мляко, пътувате 150 км, слизате и започва китайската нова година.

Курортът е малък, китайците са много, но в самия парк обикновено има 5-6 местни карачи, които през половината време шейпват, през другата половина са или във въздуха, или върху тръбите. Ако дойдете през втората седмица на януари, шансът да карате с лицата, за които после ще четете в новините е около 100%.

Източник: Whiteroom.info

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.