Една вечер с едни келеши

0
 

Сподели

Shares

Съчинението тази вечер е на тема „Годишната среща на Българското каяк общество“, главните герои са няколко добре познати келеша, много поддръжници и приятели, мястото на събитието – столичен клуб с повече от задушевна обстановка. Всичко това, разбира се, гарнирано с доста музика, танци, напитки, смях и няколко силни филма.

От 360 разкрихме пъклените планове на БКО и ККХ за дезинформация на широката общественост: „скромната“ на събития и активности година за родните каякари се оказа поредната заблуда на противника. Макар че си ги познаваме и знаем, че винаги се стремят към повече и повече адреналин във водата…

Партито на БКО се проведе на 16 февруари във клуб FANS в столицата. Събитието, което каякарите изрично ни помолиха да НЕ обявяваме предварително, протече при стройна организация в стил „строй се – преброй се“. Въпреки липсата на реклама, клубчето буквално се разпука по шевовете и дори имаше група недоволни метъли, които останаха навън заради голямата тълпа речни хора, окупирали тяхната дупка. Но това е от второстепенно значение…

Представянето на най-важното около каяк обществото за изминалата (и началото на тази) година започна с кратка презентация от снимки на най-атрактивните моменти от родните реки. С духовити коментари небезизвестният Димитър Манев анонсира най- забавното и значимото от изминалата година. За момент останахме с впечатлението, че най-екстремното нещо за родния каякар е да бъде сниман „на вода“… имаше и снимков материал като доказателство.

След това Елена Геновска представи един уникално як проект, който е посветен на децата и каяка. Тук ще останем без обширен коментар, защото идеята и изпълнението са супер яки, а и определено се посмяхме от сърце. От малките каякари разбрахме каква е разликата между келеш и каякар, а също и че Чичо Манчо май не може да кара много-много… Определено видеото си заслужава да му се отдели време и внимание! Big ups на създателите на филмчето и най- вече на прекрасните дечица!

Вечерта продължи с филмче за епичното приключение на няколко изявени келеши с каяци по Дунав (до Тулча) от съвсем скоро тази година. Има мръзнене, мазоли, пиене на бира и облекчаване на други изконни човешки нужди пред камера, румънски граничари, които се дивят на човек в каяк, и една бяла Дачия с варненска регистрация… в този ред.

След дунавското (каране) дойде ред на пирона на вечерта, поне според екипа на 360. Момичетата от БКО представиха уникално як и много естетически издържан проект, посветен на каяка и женската красота. Става дума за един прекрасен календар с много деликатна актова фотография и с вмъкнати каякарски елементи под формата на татуировки. Всички модели са активни в спорта, но останаха анонимни, което само подсили ефекта. Всеки член на БКО получи такъв календар, на което искрено завидяхме и се проклехме, че ние не сме от „избраните“.

В паузите микрофона беше на разположението на Пецко и неговата група, а в един момент разбрахме, че освен келеш Чичо Манчо свири и на китара… и то страхотно. Сетът на Пецко завърши с „отворен микрофон“ и тотална пънкария.

Освен всичко това гледахме филмче за рафтинг, в което имаше страхотни попадения, а също така и презентация с живописни обяснения за пътуването на една малка групичка до Португалия, където са карали каяк сърф. След това имаше представяне на трипа до Словения и дори до Карибите, отново много каране в бързи води и много забавление.

И както е добре известно, хубавите неща рядко могат да бъдат облечени в подходящите думи, затова само ще кажем едно голямо ЕВАЛА на БКО и ККХ за партито и са всичко, което правят и продължават да правят и да им пожелаем много каране и много вода (а много вода ЩЕ ИМА) и занапред.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.