Borovets Winter Bike Duel 2012 част от календара на БКС

0


Дата на събитието: 17.03.2012

Сподели

Shares

Българският колоездачен съюз (БКС) ще подкрепи Winter Bike Duel – снежната надпревара с колела в Боровец, която ще се проведе на 17-ти март – събота. До моментa има записани над 80 участници, които искат да се включат в уникалното състезание. След миналогодишния успех на WINTER BIKE DUEL, тази година организаторите от Concept Creative и Бороспорт очакват бройката на състезателите да надмине 100.

Borovets Winter Bike Duel ще бъде първото състезание за тази година, включено в календара на БКС, както и първото събитие, подкрепено от новия управителен съвет.

Арената на надпреварата ще бъде на трети плац пред хотел Рила и ще бъде изпълнена с множество виражи, големи скокове и различни други препятствия. Стартът ще e точно в 16:00 часа и ще започне с квалификации по един състезател за време, а веднага след като се определят стартовите двойки, ще започне и втората част от състезанието. Тогава ще се определят победителите в категориите чрез стартове по двама състезатели по трасето и преки елиминации. На място ще има и четирима съдии от БКС, които ще следят за спазването на правилата и точното засичане на състезателното време.

Tазгодишната надпревара ще се проведе вечерта и ще представлява голяма атракция за туристите в курорта – стартът ще бъде в 16 часа, а финалите ще сa по тъмно. Всички, които останат и вечерта, ще имат възможността да се позабавляват следващия ден, като изпробват различни скокове върху огромна въздушна възглавница. За целта от хотел Рила са подготвили специални пакети за нощувки, за всички състезатели, както и примамливи награди за победителите.

Borovets Winter Bike Duel

Всички, които искат да участват, ще могат да заявят своето желание предварително на имейл: duel@borovetsbikepark.com до 15-ти март, както и на място. Всички състезатели са дльжни да имат валидна планинска застраховка и нужната защитна екипировка. Непълнолетните ще могат да участват с разрешение от родител и специална декларация.

Много сняг, добро настроение и емоциите на снежния дуел – какво по-добро предложение за съботния ден? Очакваме всички на 17-18 март в Боровец, за да изкараме един запомнящ се уикенд заедно.

За информация: info@borovetsbikepark.com и www.borovetsbikepark.com

Програма на Borovets Winter Bike Duel 2012:

17 Март 2012г.
12:00 – 15:00 – Записвания за състезанието; запознаване с трасето
16:00 – Теглене на стартов жребий
16:30 – Старт на преките елиминации
18:30 – Край на първата част от елеминациите
18:40 – Старт на втората част от елиминациите
19:40 – Край на втората част на елиминациите
19:50 – Старт на третата част от елиминациите
20:40 – Край на третата част от елиминациите
20:40 – 21:00 – Ремонт на трасето
21:00 – Старт на четвъртата част от елиминациите
21:30 – Край на четвъртата част от елиминациите
21:40 – Финали
22:00 – Награждаване

Възможни са промени в програмата поради независещи от организаторите причини.
18 март – резервен ден за провеждане на състезанието поради лошо време и независещи от организатoрите причини

Галерия със снимки от миналогодишното издание на състезанието

Borovets Winter Bike Duel

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.