ТЕД – Официален партньор на каузата за по-добри хижи и заслони в България

Българската компания с над 30 годишен опит е истински синоним на сладък сън

0
 

Сподели

Shares

Всички знаем колко важен е добрият сън за правилното ни функциониране през деня, особено пък ако става дума за дейности, свързани с интензивна физическа активност като преходите например. Щастливи сме да съобщим, че нашият нов партньор в мисията за по-добра леглова база в българските хижи и заслони е една компания, известна с качествените си матраци, която от дълги години се грижи за добрия сън на хиляди българи – ТЕД.

Мисията на ТЕД е да допринесе за по-добрия живот на хората, подобрявайки уюта и комфорта на най-личното пространство във всеки дом – спалнята – осигурявайки качествен и пълноценен сън на достъпна цена. За да се случи това, компанията се уповава на 3 основни принципа – иновативност, вдъхновение и безупречно качество.

Началото е положено през далечната 1994 г., във времена когато на Българския пазар липсва предлагане на качествени продукти за сън. За кратко време ТЕД се утвърждава като сериозна компания, на чиито качествени продукти може да се разчита. Така вече 30 години брандът е известен със своите висококачествени боксспринг легла, матраци и аксесоари за спалня, а продукцията на ТЕД се изнася в около 30 страни от целия свят.

Комбинацията от стил, функционалност, качество и устойчивост, които от ТЕД  влагат във всичко, което създават, е отражение на вярването им, че дори и най-фините детайли са важни и носят своя принос във времето.

 

Наличието на собствена лаборатория за тестване на матраци по международен стандарт БДС/EN/DIN 1957 разширява значително възможностите за проверка на всеки един продукт и влаганите в него материали. Компанията е притежател на QuDal – медал за марка с най-добро качество на българския пазар, както и TÜV Rheinland – световнопризнатият сертификат за качество.  Също така е дългогодишен член на ISPA и EBIA – най-големите организации за продукти в този бранш в Америка и Европа. Признание за качество е и фактът, че изделията на ТЕД са квалифицирани и като медицинско изделие,  от Изпълнителната агенция по лекарствата, което ги прави подходящи и за хора със специални нужди.

Компанията се е ангажирала да поддържа работна култура, която насърчава креативността, иновациите и цени приноса на всеки член на екипа. Затова и хората, които работят там са изключително мотивирани и отдадени в работата си. Всеки един от тях освен служител е и посланик на каузата за качествен сън.  

Това отношение си личи и от инициативите, които ТЕД реализира или подкрепя. Вече 10 години компанията е лоялен партньор на SOS Детски селища, които подкрепя с регулярни месечни дарения и други дейности. Провежда собствено финансирано дуално обучение за ученици, които искат да придобият опит и стаж в сферата. Инициира специална “Седмица на съня”, в която заедно с различни медицински специалисти – ортопеди, сомнолози, диетолози и др., информират обществеността за нарушенията и проблемите в съня. 

Културата и спортът също са във фокуса. ТЕД спонсорират няколко младежки отбора по баскетбол и футбол, а също подкрепят различни фестивали, популяризиращи тези две сфери. Такива са Фестивал на пешеходеца, Маратон Тепе Джамборе, концерт Маргаритка, Къмпинг в града на паркинга на Декатлон Пловдив и др. Брандът се включва и в доброволни мисии като например обновяването на спалните купета на БДЖ с топ матраци или участието  в „Бригада нов дом“.

Една от важните задачи пред ТЕД е популяризирането на зелените инициативи, свързани с намаляването на въглеродния отпечатък. Осъществени са вече няколко проекта, които спомагат за намаляването отпечатъка от дейността на компанията с над 25 тона въглероден диоксид. 

На фона на тези каузи някак става съвсем логично да видим ТЕД и като официален партньор на инициативата “Хижа на годината”. Привлечени от идеята да спомогнат за подобряване условията за туризъм в българските планини от компанията ще се включат с това, което могат най-добре – създаването на уютна и комфортна леглова база!

Посетете уебсайта на ТЕД, за да разберете повече защо матраците на бранда са толкова добри в осигуряването на качествен сън!

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.