Основоположниците на Asian Dub Foundation в България

0


Дата на събитието: 25.02.2012

Сподели

Shares

Deede Zaman

Феновете на ADF, които с удоволствие си спомнят за ударния старт на бандата и култовия MC Deeder Zaman (Master D), имат повод за радост – на 25 февруари Deeder пристига в България за обща изява с дългогодишния член и басист на ADF – Dr Das и един от идеолозите на ъндърграунд движението за борба срещу расизма в Париж – DJ Soundar.

Deeder остава в ADF до 2000 г., а неповторимите му и ангажиращи с лириките си вокали са в основата на най-успешните сингли на формацията – New Way New Life, Rebel Warrior, Naxalite, Free Satpal Ram, Buzzin, Black White, Real Great Britain и много други. След като напуска ADF, Deeder продължава да твори самостоятелно в сферата на бенгали-дъб, хип-хоп, джънгъл и реге стила, като музиката му и до днес се откроява с характерните за него социално ангажиращи текстове. Вероятно това е и една от причините, поради която Deeder обикаля Европа и Америка в съвместни турнетa с култовите Rage Against the Machine, Beastie Boys и Primal Scream. В България Zaman ще се представи с триото Rebel Uprising Sound System, което включва MC Deeder, MC Passion и GuruGee Selector.

Dr DAS

Другото име, което би развълнувало българската публика, е музикантът, посветил живота си на развитието на дъб музиката – Dr Das. Изкусният басист бе в София през 2006 г. за концерт с британците Visionary Underground. На 25 февруари Das ще се появи с новата си лайв банда Dr Das Dubnoiz Quintet, в която освен специфичният за него експериментален дъб, са залегнали и доста джаз елементи.

Що се отнася до DJ Soundar, това е един от най-ревностните поддръжници на анти-расисткото движение в Париж, а също и активист за опазването на коренното население на различните райони по света. Преди 10 години по време на расистка атака в парижкото метро, Saundar е захвърлен на релсите и счетен за мъртъв, като поради пораженията нанесени от електрошока, губи едната си ръка. Това обаче по никакъв начин не спира силния дух на френския ди джей и продуцент и до ден днешен той продължава да развива ъндърграунд дъб и джънгъл сцената във Франция.

DJ Soundar

На 25 февруари Teren Music и столичният клуб MIXTAPE 5 имат честта да бъдат домакини на следващото издание на UP-RISING.

Билетите за ивента ще са в продажба от 11 януари, в мрежата на Ticketstream.bg.

Цени: 20 лв., в деня на събитието – 25 лв.

Повече информация на сайта и facebook страницата на организаторите:

www.terenmusic.com

Teren Music във facebook

Ето обаче и още нещо – много интересно:

Dr DAS

Специално за българските фенове Dr Das записа кратко видео обръщение, с което ги поздрави и покани на събитието:

A какво да очакваме от Deeder Zaman?:

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.