600 застават на старт в четвъртото издание на крос триатлон „Лъвско сърце – Утопия“

За четвърта поредна година Културно туристически комплекс „Ченгене Скеле“ посрещa състезателите на Олимпийски крос триатлон „Лъвско сърце – Утопия“

0


Дата на събитието: 08.06.2024

Сподели

Shares

600 застават на старт в четвъртото издание на "Лъвско сърце – Утопия" На 8 юни 2024 г. Културно туристически комплекс „Ченгене Скеле“ ще посрещне едно от най-мащабните спортни събития в България за настоящата година „Лъвско сърце – Утопия“.

То ще се проведе за четвърта поредна година в парк „Росенец“, като в него ще се състезават над 600 триатлонисти от България и чужбина. Те ще премерят сили, в рамките на „Lion Heart Utopia Cross Triathlon“. Триатлонът се организира от Сдружение „Лъвско сърце“, СНЦ „СК Активен Живот“, хотел Utopia Forest и е с подкрепата на Община Бургас, като се очаква да привлече над хилядата зрители.

600 застават на старт в четвъртото издание на "Лъвско сърце – Утопия" Състезанието стартира на 8 юни в 9 часа. Първата дисциплина, в която триатлонистите ще се впуснат е плуване в акваторията на „Ченгене Скеле“. Предстои масов старт и зрелищно влизане във водата. Участниците ще преплуват две обиколки с дължина 750 метра (общо 1500 метра). Втори етап в състезанието е колоездене в парк „Росенец“ и „Странджа“ планина. Общата дължина на колоездачното трасе е 40 км. Последната дисциплина в триатлона е бягане 10 км в самия парк „Росенец“. Трасето преминава през изключително живописни райони, разпръснати по целия парк.

Вижте още: Как се прави състезание: Олимпийски крос триатлон „Лъвско сърце“

600 застават на старт в четвъртото издание на "Лъвско сърце – Утопия" След края на състезанието следват игри за най-малките бъдещи триатлонисти, а след това официалното награждаване, което ще завърши със запомнящо се парти с участието на dj Емил Прайс. Входът за парти-събитието е безплатен и организаторите канят всички бургазлии и гости на града да се включат в него.

Предстои провеждането на най-големия крос триатлон в България, който ще се състои на 06 – 08.09.2024г. в Приморско, напомнят организаторите на „Lion Heart Utopia Cross Triathlon“.600 застават на старт в четвъртото издание на "Лъвско сърце – Утопия"

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.