LZ Yachting 1991 са големите шампиони в регата Varna Channel Cup 2024

Екипажът е първи не само в класа на най-бързите яхти ORC A, но и в генералното класиране. Купата им бе връчена от Лука Девоти

0
 

Сподели

Shares

LZ Yachting 1991 са големите шампиони в регата Varna Channel Cup 2024След девет проведени гонки и изключителна интрига до финала на надпреварата, екипажът на LZ Yachting 1991 с шкипер Лъчезар Брaтоев и състав Валери Гарнага, Радослав Гавраилов, Мая Ангелова, Елена Драгиева, Милен Минков, Александър Димитров и Йордан Кирилов, вдигна купата на 10-то юбилейно издание на регата Varna Channel Cup. Победата е двойна, тъй като екипажът е първи не само в класа на най-бързите яхти ORC A, но и в генералното класиране. Купата им беше връчена от легендата в световното спортно ветроходство Лука Девоти – сребърен медалист в клас Finn от Олимпийските игри в Сидни 2000.

Тазгодишната регата започна с безветрие, но постепенно условията се подобряваха и в деня на атрактивните канални гонки бяха реализирани три преминавания по дистанцията. Подходящият вятър се задържа и в последния състезателен ден, когато с четири много оспорвани гонки станаха ясни и шампионите.

LZ Yachting 1991 са големите шампиони в регата Varna Channel Cup 2024В генералното класиране и в ORC A, втори остана екипажът на яхта Kiara X с шкипер Георго Боев, а трети се подредиха от Шоколад с шкипер Михаил Копанов.

Събитието се организира от яхт клуб LZ Yachting 1991 и СК „Ултрамарин”, с подкрепата на Община Варна.

Класиране в останалите класове:
ORC B1
SHIMAZEN с шкипер Радослав Раев
MAGICA с шкипер Демир Иванов
Mowgli с шкипер Деян Кръстев

ORC P
Blue с шкипер Явор Колев
Scorpio с шкипер Мартин Пенев
Pilgrim с шкипер Иван Костадинов

ORC B2
Nimana с шкипер Георги Николов
THEODORA с шкипер Мирослав Шопов
Hygeia с шкипер Ангел Дипчиков

LZ Yachting 1991 са големите шампиони в регата Varna Channel Cup 2024

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.