Опознай Пловдив по маратонки: спортно-културният маратон Тепе Джамборе

Включете се в спортно-културния маратон, който превръща Пловдив в пулсираща сцена на активен живот и културно изобилие - 15 юни 2024 г.!

0


Дата на събитието: 15.06.2024

Сподели

Shares

Тепе Джамборе 2024Знаете ли що е то спортно-културен маратон?

И ние не знаехме, но разбрахме, че предстои да се случи за първи път у нас и ще бъде в града под тепетата, Пловдив. „Тепе Джамборе“ идва със силен заряд и заявка за много настроение: бягане през всички тепета и много иху-аху, обещават организаторите!

За събитието може да кажем, че е състезание по бягане, с 11-километров маршрут, преминаващ през седемте тепета на Пловдив. Но това няма да е съвсем точно. Защото не е само бягането.

Иновативното в събитието:

Организаторите на Тепе Джамборе са подготвили културни събития, които съпътстват спортната част.

Тепе Джамборе е събитие, което предоставя перфектна възможност за активна съботна вечер, прекарана с приятели

Всеки участник ще може да премине маршрута със собствено темпо – да бяга, да спре за момент, да се потопи в изкуство, музика или танци. Разнообразните културни прояви по трасето ще обединят както бегачите, така и страничните зрители и минувачи в този своеобразен празник на града!

Ето за какво става въпрос:

На 15 юни от 18 ч. участниците ще започнат своята 11-километова обиколка на пловдивските тепета от Бунарджика и ще продължат през Сахат, Небет, Джамбаз и Таксим тепе, Главната улица, Римския стадион, Античния театър, ще стигнат до някогашното Марково тепе, на чието място днес има мол със същото име. Състезателите ще финишират на Младежкия хълм. Контролното време е 2:50 ч.

Хорá, латино танци, театър

Още на старта на Бунарджика ще има салса, а на площада пред Паметника на освободителите е планирано едночасово хоро. Всеки, който желае, може да се включи,

– разказа един от организаторите на спортно-културния маратон Никола Чонгаров, от сдружение „Общо бъдеще“.

Различни концерти, участие в театър, танци са част от другите изненади, съпровождащи състезанието. Кулминацията е на Младежкия хълм, където след финала ще свири банда на живо.

Карта на маршрута на Тепе ДжамбореКой може да участва в Тепе Джамборе

В събитието може да се включи всеки, който е във форма и готов да пробяга трасето за 2 часа и 50 минути. Организаторите дават възможност да участват и хора в неравностойно положение.

Една от водещите ни идеи е да обединим общността. Искаме всички да могат да се включват в този празник на града, но и да покажем, че при желание всеки е способен да постига всички свои цели,

– обяснява другият организатор Флориан Дуйар.

Регистрация за участие

В момента тече записването за първия спортно-културен маратон, което приключва на 31 май, а участниците могат да избират стартов пакет с или без тениска.

Тепе Джамборе - параметри За хората с увреждания ще бъдат предоставени безплатни стартови пакети,

като към момента е ясно участието на двама незрящи състезатели – Виктор и Калина Асенови. Боян Бъчваров ще премине трасето с инвалидна количка. Също така ще участва отбор с трудноподвижни хора от фондация „Ела и ти“.

Отбори на фирми, които искат да организират нестандартен и вълнуващ тиймбилдинг за служителите си, също могат да се запишат за участие.

Може да се регистрираш за участие в Тепе Джамборе до 31 май.

Ако не можеш да бягаш, но искаш да си част от невероятната атмосфера на събитието, запиши се за доброволец.

Ако смятате, че можете да избягате 11 км, през всички тепета, за по-малко от 3 часа, като по пътя танцувате хоро, слушате концерти и участвате в театър, запишете се!

Всичко за събитието следете на Фейсбук страницата и в събитието!

Вижте във видеото разказа на организаторите Никола Чонгаров-Чонги и Флориан Дуйар:

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.