Шабан Мустафа с три титли от Европейското мастърс първенство по планинско бягане

Той беше безапелационен на късата дистанция от 8,9 км, в дисциплината вертикален километър и на дългата дистанция от 33 км с Д+ 2000 м

0
 

Сподели

Shares
Шабан Мустафа на финала на EMORRC
снимка: Enyo Freitas

Утвърденият ни планински бегач Шабан Мустафа стана троен европейски шампион за ветерани. Родният състезател се наложи в трите дисциплини в рамките на шампионата European Masters Off-Road-Running Championships 2024 във възрастовата си група 45+ години. Той спечели и трите дистанции на провелото се през уикенда Европейското първенство по планинско бягане за ветерани на остров Мадейра, Португалия.

Шабан Мустафа
снимка: Иво Андреев

46-годишният атлет от Сунгурларе беше безапелационен в късата дистанция от 8,9 км и в дисциплината вертикален километър. Той триумфира и в най-тежката дисциплина – 33 км с Д+ 2000 м (положителна денивелация), където заслужи шампионската титла на абсолютен европейски шампион по планинско бягане за ветерани, изпреварвайки бегачи от възрастова група 40+.

Миналата година Шабан завоюва две титли на Световното първенство по планинско бягане за ветерани.

Старт/финалът на надпреварата бе в центъра на курортното селище Мачико на атлантическия остров Мадейра – най-големия от едноименния португалски архипелаг.

Иво Андреев на EMORRC
снимка: Фейсбук, Иво Андреев

Другият български представител Иво Андреев, състезаващ се при мъжете 40+, също се представи достойно в дългата дистанция, заемайки 8-о място в общото класиране и 4-то в своята категория. Андреев има съответно 5-о и 6-о място в късата дистанция и вертикалния километър в неговата група.

Вижте още: Шабан Мустафа се класира втори на„Gornergrat Zermatt Marathon“.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.