Второ място за Сани Жекова в старт за Световната Купа

0
 

Сподели

Shares

Александра Жекова продължи силните си изяви през този сезон и завърши на второ място на старта за Световната купа в дисциплината сноубордкрос, който се проведе в Блу Маунтийн, Канада.

Александра Жекова завърши на второ място на старта за Световната купа в дисциплината сноубордкрос, който се проведе в  Блу Маунтийн, Канада

Състезанието бе спечелено от представителката на домакините Доминик Малте, а трета остана друга канадка – олимпийската шампионка от Ванкувър 2010 Маел Рикер.

„Опитах се да спазвам темпото на Доминик, но бе почти невъзможно. Не можех да я настигна“, сподели Сани след състезанието.
Самата българка имаше достатъчно работа да пази втората си позиция от Рикер.

„Опитах се да изпреваря Жекова, но не намерих начин. Доминик и Алекс просто са толкова добри на ъглите, че нямаше как да ги изпреваря“, каза олимпийската шампионка Рикер.

източник: BTV media

Съвсем наскоро Жекова спечели и престижното второ място на Екстремните игри в Аспен, където първа отново стана Малте. Това бе 12-и подиум за Сани в 82-ия й старт за Световната купа.

През този сезон тя записа две втори места, едно трето и едно пето. В класирането за Световната купа в сноубордкроса води Доминик Малте с 3200 точки, пред Линдзи Джакобелис с 3000 и Александра Жекова с 2600.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.