Дизела, Весо Овчаров и Никола Абаджиев са сред посланиците на Wings for Life тази година

Очаква се да бягат на 5 май с останалите участници в Борисовата градина в София

0


Дата на събитието: 05.05.2024

Сподели

Shares
Wings for Life, България - Яна Петрова, Иван Дойчинов
Wings for Life, България (снимка: Ивайло Дончев / Red Bull Content Pool )

Най-голямото световно бягане, посветено на каузата гръбначните увреждания да станат напълно лечими, Wings for Life, стартира тази неделя, 5 май 2024 г., от 14: 00 ч. българско време. 

Wings for Life / „Крила за живот“ е неправителствена изследователска фондация, чиято цел е да намери лек за гръбначните увреждания, които засягат повече от 3 милиона души по света, парализирани вследствие на травма и 130 000 нови пациенти всяка година, пострадали вследствие на пътно-транспортни произшествия, падания или спортни инциденти.

Как да се включиш?

За да участваш в бягането и подкрепиш каузата, трябва да се регистрираш в приложението Wings for Life World Run. Така можеш да участваш, независимо къде по света се намираш. Уникалното в този формат е, че не се изминава предварително определено разстояние. В случая всеки е „преследван“ от виртуална кола „Catcher Car“ и когато тя го застигне, неговото участие приключва. Прихващането ви ще бъде направено чрез сигнал от приложението, което трябва да включите в началото на бягането. За да се ориентирате колко може да пробягате, разгледайте приложението. Нека предварително кажем, че ако бягате с темпо 6:07 мин/км, то колата ще ви настигне на 15-ия километър.

Вижте още: Уникалният формат на Wings for Life World Run

Може да бягаш навсякъде, където пожелаеш, а теренът може да е градски, морски или планински, без значение. Имаш възможност и да се включиш в организирани бягания в групи в София и Варна.

Wings for Life World Run
Wings for Life World Run, Ivaylo Donchev / Red Bull Content Pool

Колко са участниците?

До момента за България са регистрирани рекорден брой бегачи – над 400. В световен мащаб пък те са над 185 000. 100% от всички дарения под формата на стартова такса отиват за проучвания с цел да се намери лек на хора с гръбначно-мозъчни травми.

Посланиците

Бягането набира все по-голяма популярност в страната, а сред посланиците на каузата са рекордьорът в планинското бягане Кирил Николов – Дизела, атлетите на Red Bull – парапланеристът Весо Овчаров и кайтсърфистът Никола Абаджиев, водещият Део, лекоатлетката Карин Околие. Параолимпиецът Владимир Гюров, заедно с първия български отбор по баскетбол в колички – София Балкан, за пореден път застават зад каузата.

Mараолимпиецът Владимир Гюров, Wings for Life
Mараолимпиецът Владимир Гюров (снимка: Ивайло Дончев / Red Bull Content Pool )

Как да участваш:

Инсталирай приложението Wings for Life World Run App – достъпно е за iOS и Android. След успешно дарение в платформата от миниум 10 евро, вече си регистриран в глобалната Wings for Life World Run система.

Вижте още: 4 начина, по които да подкрепим Wings for Life

Бяганията започват точно в 14:00ч. българско време, едновременно в над 190 държави по цялото земно кълбо. Преди даване на общ старт на бягането, приложението трябва да е успешно активирано на телефона на участника.

Повече информация за кампанията:

Wings for Life Бягане София
Wings for Life Бягане във Варна

Събитието се осъществява благодарение на подкрепата на Volkswagen Лекотоварни автомобили.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.