Yambol UCI XCO Bike Cup 2024: първото от 10 години насам българско крос кънтри състезание от клас 1

Ямбол приема голямото международно състезание през уикенда в Лесопарк Боровец

0
 

Сподели

Shares

Yambol UCI XCO Bike Cup 2024След 10 годишно прекъсване България отново ще бъде домакин на Кроскънтри Олимпик състезание. То е и първото българско крос кънтри състезание, , в календара на Международния колоездачен съюз (UCI) след дългото прекъсване от 10 години.

На 27 и 28 април Ямбол ще бъде домакин на първото крос кънтри състезание от клас 1 от календар на Международния колоездачен съюз (UCI) в България, от повече 10 години насам.

Yambol Bike Cup 2024 в дисциплината крос-кънтри олимпик, ще се проведе в специализираната зона за планинско колоездене в Лесопарк Боровец, която бе изградена през 2022 г. Организатори на състезанието са спортен клуб „Фрий Райдърс Юнайтед“, „Консепт Криейтив Крю“ и Община Ямбол.

Yambol UCI XCO Bike Cup 2024В надпреварата могат да се включат само лицензирани състезатели – от деца до 10 години, до ветерани. Вече са получени заявки и от чуждестранни състезатели, което ще направи стартовете още по-оспорвани и интересни.

Крос-кънтри олимпик е единствената олимпийска дисциплина в планинското колоездене. Тя се провежда като масов старт с определен брой обиколки на трасе, включващо спускания и изкачвания по пресечен терен, с кръгов маршрут. Целта на колоездачите е да преминат всички обиколки за възможно най-кратко време.

За победителите във всички категории са предвидени: до трето място – купи и подаръци, в отделни категории – парични награди и подаръци, осигурени от община Ямбол и партньори. Общият награден фонд възлиза на 3600 лева.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.