SiteGround за втори път е генерален партньор на кампанията „Хижа на годината“

Със своя грант “Хижа за пример”, на стойност 20 000 лева, компанията ще осигури технологични подобрения за една хижа

0
 

Сподели

Shares

SITEGROUNDБългарската технологична компания SiteGround ще подкрепи инициативата „Хижа на годината“ за втори, пореден път. Щастливи сме, че компанията, която първа повярва в нас и даде добрия пример и за много други след това, отново застава зад каузата ни за стимулиране на планинския туризъм. SiteGround са пример за устойчивост, те вярват, че за да подкрепиш истински нещо и да си част от промяната, е нужна последователност. Проекти като “Хижа на годината” могат да дадат шанс за нов живот и възраждане на хижите и масовия планински туризъм, а това кореспондира и с тяхната цел – хората да бъдат в планината, да се отнасят с грижа и уважение към природата и да възпитават това и в децата си.

SiteGround, хижа ТъжаОсвен спонсорството за „Хижа на годината“, SiteGround отново ще осигурят и допълнителна подкрепа за хижите със собствен грант “Хижа за пример”, на стойност 20 000 лева. С него компанията ще осигури технологични подобрения за една хижа, която участва в надпреварата за спечелване на гранта. От компанията очакват хижата победител да стане от добрите примери, които привличат повече хора в планината, защото това е равносилно на активен и балансиран начин на живот и повече здраве за българите. През 2023 година техният грант спечели хижа „Грънчар“, която предстои да бъде реновирана с панели за ток, което ще позволи да работи и посреща гости целогодишно.

Като социално отговорна компания SiteGround подкрепя проекти в три основни направления: природа и активен начин на живот; предприемачество и наука; общество и градска среда.

Природата и активният начин на живот са в сърцето на всеки един човек от екипа на компанията. Ето защо ценностите по опазването ѝ, по безопасно поведение и пълноценно време, прекарано в планината, са част от ценностите на компанията и част от каузите, които подкрепя и реализира от години. Те идват “отвътре-навън”, отразявайки интересите на екипа и опита в годините по отношение на това кои са областите, нуждаещи се от подкрепа.

ПСС получи четири специализирани дрона с термокамери, дарени от SiteGround
От ляво надясно: Христо Сливков, завеждащ ПСС, Троян; Емил Нешев, директор дирекция ПСС при БЧК; Красен Георгиев, главен специалист „Аварийно-спасителна дейност“, дирекция ПСС; Милен Братанов, завеждащ ПСС, София, началник база „Алеко“ (снимка: SiteGround)

Поставяйки технологиите в услуга на тази цел, през 2023 година, компанията дарява 4 високотехнологични дрона с термокамери за издирване и спасяване на пострадали в планината на Планинската спасителна служба при Български Червен кръст (ПСС при БЧК). Те помагат за по-бързото и надеждно локализиране на пострадали в планината, тъй като позволяват издирване на хора с термокамера, полетът им е на голяма височина и могат да обследват доста обширна територия, което често е от критична важност в планините.

Четирите модерни устройства покриват територията на основните и най-натоварени планински масиви у нас (Централен Балкан-Юг чрез отряд на ПСС – Калофер, Рила – чрез спасителна база Боровец, ЮЗ Рила – чрез отряд ПСС Благоевград, както и ЮЗ Пирин, Славянка и Беласица – чрез отряд ПСС Сандански), които са предпочитани за туризъм, като по този начин помагат за спасяването на човешки животи и улесняват дейността на планинските спасители на територията на страната.

SiteGroundДарението е в продължение на социалната стратегия на SiteGround, която подкрепя природата и активния начин на живот. През 2021 година екипът дарява на ПСС първите за България четири детектора RECCO за откриване на хора, затрупани от лавини. В момента те се ползват в Банско, Рилски езера, Витоша и Боровец. Като част от кампанията, SiteGround разработва и специален наръчник за безопасност в планината, който може да помогне на всеки да планира своето планинско приключение, така че да бъде в безопасност.

SiteGroundSiteGround е и сред дарителите за реконструкцията на заслон Казана в Национален парк Пирин, вярвайки, че това е едно от ключовите места, които могат да помогнат при планинските спасителни операции и буквално да спасят човешки животи.
Благотворителността и доброволчеството винаги са били голяма част от фирмената култура и ценности на компанията, тъй като вярват, че сами градим и сме отговорни за средата си. Те имат зад гърба си участия в много благотворителни инициативи, чрез финансова подкрепа, безплатен хостинг за организации, подкрепяни от служителите им.

siteground - наградите от Forbes България
снимка: Forbes България

Само преди седмица (18 април, т.г) компанията бе отличена с две първи места на наградите Forbes България Business Awards 2024. SiteGround беше обявена за „Най-добър работодател на годината“ и отличен с наградата „Социално отговорна компания на годината“ – признание, което получават за трети път за цялостната си подкрепа и грижа към обществото.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.