Спасителна aкция в района на х. Сълзица

0
 

Сподели

Shares

Сезонът е в разгара си и всеки, веднъж опитал адреналина на зимните спортове и опиянението на планината, гледа да избяга за ден или дори няколко часа от града за да покара. Не трябва да забравяме обаче, че в планината могат да се случат и неприятни неща, които най-малкото да ни лишат от още приятни дни по пистите (и извън тях).

Публикуваме последният репорт на Планинската Спасителна Служба за да приковем още веднъж вниманието ви. Нека внимаваме и да взимаме необходимите мерки, когато се качваме в планината, за да правим любимите си неща.

Ето и репорта на ПСС:

Зимен следобед на база „Алеко“.
Както е обчайно, нещастията се случват в късните часове на деня. Около 17 часа на 5.02.2012 в ПСС Алеко се получава сигнал за пострадал сноубордист, след удар в дърво. Мястото на инцидента е близо до трасето на Драгалевския лифт, в района на х. Сълзица.

За броени минути натам потегля екип от 5 планински спасители, оборудван с канадска шейна и вакуум матрак.

Пострадалият е намерен в гъста гора. След внимателен преглед и вероятна диагноза – фракрура на бедрена кост, младежът е шиниран и поставен в спасителното съоражение. Следва внимателен и щадящ транспорт с канадската шейна, а впоследствие и с помощта на моторна шейна.

Пострадалият е откаран на топло в база Алеко, където лекар-планински спасител поема грижата за него, докато се изчаква линейката на Спешна помощ.

Спасителната акция завършва на фенери в 18,30 часа. 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.