Организаторът на Barkley Marathons е подготвил епично изпитание и за себе си

Гари Кантрел ще опита да измине 3000 мили пеша и да пресече Щатите надлъж за 150 дни

0
 

Сподели

Shares
Гари Кантрел, известен като Lazarus Lake
Гари ‘Lazarus Lake’ Кантрел (снимка: Davidmillerphotography, Instagram)

Гари Кантрел, известен като Lazarus Lake, мозъкът зад Barkley Marathons, Backyard Ultras и още много други, е започнал свое собствено епично предизвикателство. 69-годишният Laz Lake възнамерява да прекоси Съединените щати пеша, от Делауеър до Сан Франциско, за 150 дни.

Малко след като приключи тазгодишното издание на Barkley Marathons, Лаз е стартирал епичния си преход, в началото на април, от източното крайбрежие, потапяйки пръстите си в Атлантическия океан и целта му ще бъде да направи същото след 150 дни в Тихия океан, след като е изминал около 3000 мили. През 2019 година той вече е прекосявал САЩ от север на юг.

Схема на пешеходния преход на САЩ от изток на запад от 3000 км
Схема на пешеходния преход на САЩ, който Гари Кантрел пранира да извърши от изток на запад от 3000 мили (снимка: twitter/DbJared)

Кантрел е планирал щателно следващите шест месеца. Постижението му ще е още по-забележително, като се има предвид, че, според Джаред Бийзли, който ще му помага няколко седмици в началото, Лейк „се бори със запушване на феморална артерия и множество други здравословни проблеми“.

В социалните медии фенове вече коментират прехода и докато едни са загрижени за здравето, казвайки: „Ще се справи, но трябва да спре цигарите“, други шеговито подхвърлят: „Дано успее да събере всички страници“, правейки алюзия към изпитанието, което самият той организира на участниците в Barkley Marathons.

Вижте: Маратонът „Баркли“: Състезанието, което почти никой не завършва

Самият Лаз е заявил: „Предполагам, че ако тялото ми издържи, ще ми отнеме половин година, за да прекося този могъщ континент.“ Обобщавайки приключението, което го очаква, той е написал на стената си във Фейсбук в своя неподражаем стил:

Половин година, свободен от глупостите.
Половин година да знам, че болките са просто начинът на Бог да ми каже, че все още съм жив. Половин година магия, пресичайки тази великолепна земя, с нейните прекрасни хора. Тялото ми смята това за лудост, но сърцето ми е готово.

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.