Българска фондация Биоразнообразие търси младежи за приключенски лагер в Сакар

Лагерът “Дневник на природолюбителя” ще се проведе от 24 до 26 май и е предназначени за младежи между 18 и 28 години

0
 

Сподели

Shares

Българска фондация Биоразнообразие търси младежи за приключенски лагер в СакарБългарска фондация Биоразнообразие (БФБ) търси младежи, които имат интерес към природни науки, екология, туризъм и медии, за приключенски лагер в Сакар през май.

Това е поредният лагер за опознаване на природното богатство на Сакар, организиран от фондацията. Два от предишните бяха през есента на 2022 г. под ръководството на
експерти ботаници, зоолози и миколози, а този през май 2023 година беше с фокус поставяне на капково напояване в домашни градини в с. Орешник.

Българска фондация Биоразнообразие търси младежи за приключенски лагер в СакарПрез 2024 г. от фондацията се връщат в любимата планина за лагера “Дневник на природолюбителя”. Той ще се проведе от 24 до 26 май и е предназначен за младежи между 18 и 28 години. По време на лагера, те ще се запознаят с интересен планински район, част от Зеления пояс. Ще опознаят местните растения, насекоми, птици, влечуги и земноводни, под ръководството на експерти. Ще научат повече за екотуризма и ще могат да запишат с джипиес туристически маршрути, подходящи за наблюдение на биоразнообразието в региона. Ще разберат повече за ефектите на климатичните промени в Сакар и как това влияе върху поминъка на хората и върху биоразнообразието.

В замяна, всеки участник трябва да е готов да популяризира наученото по време на лагера, като изготви видео дневник, фото разказ, научнопопулярна публикация или друго.

Участието в лагера става след предварително записване до 7 май чрез формуляра – https://tinyurl.com/campsakar.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.