II Критична маса София

0


Дата на събитието: 24.02.2012

Сподели

Shares

Всеки може да се присъедини към събитието, както и да го разпространи на близки и приятели. Събираме се в 19:30 на 24 Февруари петък на езерото „Ариана“, за да направим втори опит за критична маса… в 20:00 тръгваме!

Маршрутът ще бъде изцяло по булевардите на столицата, за което умоляваме всички да се съобразяват и не нарушават правилата за движение по пътищата.

„Критична маса“ е събитие, което се състоява обикновено в последния петък на всеки месец в градове по целия свят, на което велосипедисти, скейтъри, хора на ролкови кънки и други самоходни хора излизат масово по улиците. За първи път се организира в Сан Франциско в петък, 25 септември 1992 г.

Проявата не е водена от никого и като група няма цели освен да се среща всеки месец и хората да се радват на сигурността и компанията на други хора чрез каране на колело, кънки и пътувайки през града заедно. Общата философия, изразена чрез широко използван лозунг, е „Не пречим на движението, ние сме движението.“ Възприема се като протестно движение.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.