Кампания „Чиста вода от Керхер“ през тази година ще подкрепи инициативата „Чешмите в България“

DECATHLON Витоша е новата локация в София, на която безплатно може да се консумира вода, пречистена с ултрафилтрация от WPD диспенсър на Керхер

0
 

Сподели

Shares

Кампания „Чиста вода от Керхер“ Немската компания продължава и през настоящата година локална кампания под надслов „Чиста вода от Керхер“, с която цели да акцентира върху важността от  намаляването на пластмаса за еднократна употреба и същевременно да повиши информираността за ултрафилтрацията на питейна вода и нейните ползи.

Безплатна бутилка

Всеки човек, който заяви, че се отказва от пластмасата за еднократна употреба, с регистрация на karchershop.bg, ще може да вземе безплатно бутилка за многократна употреба от тритан в избран Керхер център в страната. Хората ще могат да използват бутилките за ежедневните си нужди, ще повишат качеството си на живот, като в същото време ще елиминират използването на ненужни количества пластмасата, а и ще пестят пари.

1000 без пластмаса = 1 почистена чешма

На всеки 1000 отказали се от използването на еднократна пластмаса, Керхер ще почиства по една обществена чешма, съвместно с инициативата на Zero Waste Sofia – „Чешмите в България“.

Като компания, насочила се към устойчиво развитие и предлагаща иновации във всяка една сфера на почистването, ние в Керхер съзнаваме, че всяка една пластмасова бутилка за еднократна употреба може да се превърне в бъдеща заплаха за природата.

За Керхер е важно да предлага иновации за чистота във всяко едно направление. Пречистването на водата е един от фокусите на компанията и изследователския център през последните 30 години. Ето защо нашите клиенти могат да разчитат на нашата консултация и експертиза, за да ги посъветваме за най-доброто решение за чиста питейна вода в техния дом, вила, офис или обществена сграда

– сподели Мартин Василев, управител на Керхер.

Кампания „Чиста вода от Керхер“ Нова локация

DECATHLON Витоша е новата локация в София, на която може безплатно да се консумира вода, пречистена с ултрафилтрация от WPD диспенсър на Керхер.

За нас, като най-голямата верига за спортни стоки в света, преминаването към устойчивото бъдеще е ключов елемент от стратегията ни. Задачата ни е да развиваме все повече елементи от кръговата икономика, като предлагане на продукти Втори живот, възможност за обратно изкупуване на велосипеди, сервиз и поправка на спортна екипировка, за да могат потребителите максимално да удължат живота ѝ. DECATHLON и Керхер имат много общо в своята визия за устойчивото развитие на планетата ни и затова се включваме в кампанията, която цели да обърне внимание за рисковете от използване на бутилките за еднократна употреба. Сигурни сме, че нашите потребители ще се радват на възможността да напълнят бутилката си за многократна употреба с вода, пречистена с ултрафилтрация от WPD машината, инсталирана в DECATHLON Витоша, а скоро и в други наши магазини.

– заяви Кристина Момчилова, специалист устойчиво развитие и кръгова икономика в DECATHLON България.

Кампания „Чиста вода от Керхер“ Sofia Ring Mall продължава да бъде партньор на кампанията и всички желаещи могат да се възползват от свободнодостъпния диспенсър за вода WPD на последния етаж в обекта.

За нас, като един от най-големите търговски центрове в страната, е важно да показваме и подкрепяме социалната отговорност. В лицето на екипа на Керхер намираме партньори и съмишленици и сме щастливи да бъдем първият търговски обект, подкрепил каузата „Чиста вода от Керхер“,

– сподели Силвия Чапарова-Алексиева, търговски и маркетинг директор на Sofia Ring Mall.

Кампания „Чиста вода от Керхер“ Партньорство с „Чешмите в България“

Екипът на Керхер подкрепи партньорството с „Чешмите в България“, като вече реализира напълно безвъзмездно почистване на две чешми в район Слатина, Столична община – чешмите на пазарите „Ситняково“ и „Слатина“, с което отбеляза Световния ден на водата 22 март 2024 г. През миналата година кампанията „Чиста вода от Керхер“ подкрепяше каузата на „Капачки за бъдеще“, над 400 души се включиха в каузата и предадоха капачките си в магазините на Керхер.

Кампания „Чиста вода от Керхер“Еднократните пластмасови бутилки са главен замърсител на околната среда. Системите за охлаждане на бутилирана вода също често са нехигиенични. Разходите за производство, транспорт, почистване, персонал за обработка и съхранение, както и отпадъците от алтернативно използваеми бутилки са високи и често абсурдни. За разлика от тях, диспенсърите за вода Керхер работят хигиенично, ефикасно и устойчиво. Иновативни, надеждни и лесни за поддръжка системи за пречистване на водата на Керхер са приложими навсякъде, където наличната вода е неподходяща за пиене. По всяко време, директно и в почти неограничени количества. Разполагат и с модели, които работят независимо, без външни източници на захранване и без електроника или помпа.

Кампания „Чиста вода от Керхер“ Уреди за филтриране на вода WPD

Произведени на модулен принцип, уредите могат да бъдат конфигурирани индивидуално, спрямо броя на потребителите, типа вода, цвят на машината, обхват на филтрация и място на инсталация.

Уредите за пречистване на вода, с постоянна връзка към водопровода, произвеждат различни типове филтрирана питейна вода – стайна температура, охладена, с различна степен на газираност или гореща. В моделите от по-висок клас може да се контролира интензитетът на CO2, а водата може да се подава в точно определени количества от 0.2 литра за чаши, до 0,5 литра или 1 литър за бутилки, които лесно се побират в зоната за наливане, благодарение на 30 см височина между поставката и дозатора.

Всички диспенсъри за вода WPD 50 са оборудвани с комбиниран Hy-Pure-Plus-Филтър, който подобрява вкуса на водата и премахва болестотворни микроорганизми. Диспенсърите WPD 200 могат да бъдат надградени до многостепенна филтърна система, състояща се от Active-Pure-Filter с активен въглен, който премахва хлор и замърсители от водата и Hy-Protect ултрафилтър за премахване на вируси и бактерии.

Потребителите имат възможността да се възползват от функциите на диспенсъра WPD в Sofia Ring Mall, Декатлон Витоша и всички Керхер центрове в страната. Повече за кампанията, уредите и обектите на Керхер можете да видите тук: karchershop.bg

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.