Много екшън и адреналин на седмото поредно издание на Витоша X Lines през уикенда

Десетки скиори и сноубордисти се включиха в атрактивната фрийрайд надпревара над столицата

0
 

Сподели

Shares
Много екшън и адреналин на седмото поредно издание на Витоша X Lines през уикенда
снимка: Витоша СКИ

Седмото поредно издание на едно от най-интересните и атрактивни зимни събития на Витоша – фрийрайд ски и сноуборд състезанието X Lines, се проведе на 23 март 2024 г.! Десетки скиори и сноубордисти от цялата страна се включиха в екстремното предизвикателство и показаха завидни умения в дълбокия сняг.

По традиция, арена на състезанието е районът на местността Лавината, Резньовете и Лале 2, с много интересен терен и разнообразен релеф, включващ стръмни склонове, скални дропове и различни снежни образувания, предразполагащ богат избор на атрактивни линии за спускане.

Витоша X Lines е пионер в провеждането на такъв тип състезания в България, също и за деца и младежи, като и тази година не изневери на традицията и предостави сцена за изява и на малките фрийрайд скиори и сноубордисти.

Много екшън и адреналин на седмото поредно издание на Витоша X Lines през уикендаПри мъжете в ските, където конкуренцията беше най-голяма, най-добре се представи дебютантът в тази категория Валентин Дайски от Freeski.bg, който направи страхотен рън и впечатли съдиите и публиката. Втори след него, също с впечатляващ избор на линия, стана Александър Карадинков, а трети остана Филип Шопов. При дамите в ските първа стана Михаела Генчева.

При сноубордистите с много стабилно и стилно каране златото грабна Александър Ангелов. Втори на почетната стълбичка до него се нареди Кристиян Димитров, който направи чудесно спускане с няколко сложни за изпълнение трика, но поради не добро приземяване на един от скоковете, се лиши от шансовете си за победа. Трети остана Росен Стратков.

При дамите в сноуборда най-добре се класира представителката на Фрийрарйд Тийм БГ Илияна Миховска, а след нея останаха Теодора Златева и Неда Ангелова.

Много екшън и адреналин на седмото поредно издание на Витоша X Lines през уикендаПо традиция Витоша X Lines дава поле за изява и на най-малките фрийрайд скиори и сноубордисти, като най-малката участничка беше едва на 6 години. Най-добре сред децата до 10 години се представи Андрей Дамянски, а от момичетата Ивет Захаринова. При децата до 14 години, първа се класира Хели Ангелова, а при Юношите в сноуборда – Ясен Коритаров.

Най-добре представилите се състезатели в отделните категории получиха награди от партньорите на събитието: Витоша Ски, Ред Бул, Boardshop, AquaMatrix, Стената, Stanley България и High end.

Въпреки началото на пролетта в планината, все още има добри условия за зимни спортове, а в края на тази седмица (30-31 март) Витоша приема три старта за Купа България по Сноубордкрос.

Много екшън и адреналин на седмото поредно издание на Витоша X Lines през уикенда

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.