Веломаратон 2012

3


Дата на събитието: 15.09.2012

Сподели

Shares

Цел? – „Всички на Колела!” – Колоездачно Общество на България

Кога? – от 15 септември до 17 октомври, 2012

Дистанция? – 3200 км

Продължителност? – 33 дена

Маршрут? – Традиционен, през 28 областни центрове на България

Основна група? – 30 души селектирани чрез кастинг (формата за записване ще е публикувана на 1 Март, 2012)

Частично участие? – да, с предварително записване (формата за записване ще е публикувана на 1 Март, 2012)

Такса? – предвиждаме (инфо след 1 Март, 2012)

Повече информация ще има периодично на този адрес!

Описание:
Фондация „Фактор” организира ВТОРИЯ веломаратон на България с обща дължина 3200 км. Маратонът ще се проведе между 15 септември и 17 октомври 2012 с цел популяризиране и сформиране на съюз: „Колоездачно общество на България”.

За създаване на една, единна организация, обединяваща и представляваща всички велосипедни сдружения, клубове или просто граждани, използващи велосипед, която да представлява техните интереси пред държавата и общините на национално ниво, която да има силата да се нарича „Колоездачно Общество на България”!

Функциите на КОБ:
Да представлява колоездачното общество на Р. България пред национални и международни организации.
Да популяризира велосипеден транспорт и образователната пропаганда на национално ниво чрез медиите на масовата информация.
Да внася предложения в законопроекти и да променя законите в полза на колоездачното общество на Р. България.
Да внася промени в закона за движение по пътищата и да наложи единна стандартизация за изграждане на велосипедна инфраструктура на територията на Р. България (размери, настилка, материали, маркировка, визуална сигнализация и др.)

Да консултира, съгласува, разпределя и контролира общините на национално ниво по въпросите, свързани с Вело-транспортното регионално развитие.

Да консултира разпределянето на Европейски фондове по проектите, свързани с велосипедна инфраструктура и велотуризъм в полза на велосипедното общество.

Да избира, консултира и контролира подизпълнители за изграждане на Вело инфраструктурата на територията на Р. България.

“ВСИЧКИ НА КОЛЕЛА!”.

• Активен и здравословен живот.
• Гъвкавост.
• Спестяване на време.
• Не се облага с данъците.
• Не се нуждае от гориво.
• Не замърсява околна среда.
• Не заема място.
• По-евтина инфраструктура.

Колоездачната обиколка-маратон на България 2012 има за цел популяризирането на велосипеда като транспортно средство за безопасно придвижване в населените места.

С начинанието искаме да допринесем за доброто здравословно състояние и психически комфорт на гражданите.

Колоездачният екомаратон ще премине през 28 областни центъра на България, представяйки пред обществеността предимствата, почерпени от световния опит, при използване на велосипеда – образец за екологично чист транспорт.

Програма:

Веломаратон на България ще е като сума от ежедневните, през които желаещи ще могат да се включат към основната група за ден или два. За безопасност ще бъде осигурен ескорт.

Тръгване (всеки ден) пред сградата на съответната община

Пристигане (всеки ден) пред сградата на съответната община

За всеки останал СТАРТ, групата се събира в 8:30 часа сутринта пред съответната община.

За повече информация:

Ръководител на проекта: Христин Ангелов

Е: h.angelov@factor-foundation.org

Т:  +359 878555036

Сподели

Shares

3 КОМЕНТАРИ

  1. „30 души селектирани чрез кастинг“… ултра-мега простотия е да правите кастинг пичове. Като ще си правите кастинг що заявявате, че искате да представлявате колоездачното общество в България? Как ще представлявате момчето, което иска да кара като вас? Как ще представлявате момичето, което няма нужната сила и издръжливост, но иска да е като вас? И въобще как ще представлявате колоездачното общество в България, като се капсулирате 30 човека? За вас 30-те ли е този веломаратон? Или за всички колоездачи, които искат да карат? Мега-ултра простотия е това пичове, слезте на земята…при колоездачите.

  2. И още нещо… Вие или ще предявявате претенции да представлявате колоездачното общество в България, или ще си правите частен клуб и да си правите кастинги… Изберете си кое ще е и си сменете името.

  3. Ванка, ние от 360 не правим, повтарям – НЕ ПРАВИМ НИКАКВИ КАСТИНГИ. Информацията ни е предоставена от БКО и те решават условията, при които да се провежда обиколката. Ние само информираме.

    Хубав ден ти желаем!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.