Четвърто участие на български отбор в Шампионската лига по ветроходство

В Португалия отборът на SB20-Downwind Team-Bulgaria ще мери сили с 13 отбора

0
 

Сподели

Shares

Четвърто участие на български отбор в Шампионската лига по ветроходствоОт 15-ти до 17-ти март отборът на SB20-Downwind Team-Bulgaria ще премери сили с 13 отбора от 11 националности във Виламура, Португалия. За четвърти пореден път български отбор ще развее трибагреника в Шампионската лига по ветроходство SAILING Champions League! Победителите в националния BORA Sailing Championship през 2023 получиха квота да представят страната ни и клуба си в престижния шампионат.

Екипажът на Яхт-клуб Порт Бургас в състав Радослав Раев, Самуел Караджиян, Йосиф Караджиян и Ясен Къчински
Екипажът на Яхт-клуб Порт Бургас в състав Радослав Раев, Самуел Караджиян, Йосиф Караджиян и Ясен Къчински

Българският отбор тренира усилено за да се изправи срещу отборите на Австрия, Франция, Финландия, Литва, Нидерландия, Полша, Норвегия, Швейцария, Швеция и Великобритания.

За международната надпревара с яхти J70 бяха регистрирани и три отбора от Германия, които обаче отказаха своето участие в последния момент, след като въздушният транспорт от и до страната им бе преустановен, заради стачки на наземния персонал на летищата в Берлин, Хамбург, Кьолн, Щутгарт и Карлсруе.

Екипажът на Яхт-клуб Порт БургасПрез 2021 България бе представена на Шампионската Лига по ветроходство в Германия от отбор на ОВК Несебър 2000, който се конкурира с 26 клуба от 15 нации.
През 2022, отново в Германия, участва екипаж на Yacht Club Port Varna/ Яхт клуб „Кап. Георги Георгиев Порт Варна“. През 2023 г. свой отбор в Португалия изпрати Yacht Club „Port Bourgas“.

Стартовете в Шампионската лига по ветроходство SAILING Champions League започват на 15 март, от 10:00 ч. Ще следим българското участие и ще ви информираме своевременно за класирането на българския отбор.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.