Откриват Snow Park Borosport

1


Дата на събитието: 22.01.2012

Сподели

Shares

На 22 януари, неделя, на „ръкава” на писта „Попангелов” (бивша „Ястребец 2”) в Боровец ще стартира Snow Park Borosport – най-модерният фрийстайл (terrain) парк в България. Новият парк – продължение на миналогодишния пилотен Snow Park Borosport проект Borosport Funpark, е още по-добър и още по-предизвикателен, твърдят създателите му.

Изграден с уреди на световно известната немска компания SCHEESTERN, паркът ще изненада всички карачи с перфектно подготвени скокове и уникални елементи, включително джип линия, която е най-разнообразната линия с уреди за пързаляне, конструирана някога в България. Snow Park Borosport е с увеличена дължина (610 м) и притежава три нива на трудност. В горната му част е про-линията, предназначена за най-опитните карачи, на която са разположени: огромен пръстен, рокит джъмп със сплит попивка и веднага след тях – гигантски 12-метров тейбъл топ скок.

Средната линия на парка е уникална мултифункционална линия с две отделни трасета.

Първото изградено по всички световни стандарти слоуп стайъл трасе притежава серия от 10-метров прав рейл, последван от А фрейм бокс, малък 6-метров тейбъл топ в серия с голям 8-метров тейбъл топ и 10-метров спайн. Серията завършва с огромен 4-метров куотър пайп. Второто трасе на средната линия е джиб линията, която притежава 10-метров прав рейл, 9-мертов А фрейм бокс, 9-метров флет-даун бокс, следван от про-сет ъп от 9-метров кингт рейл и 10 метра кингт бокс.

Краят на линията е оформен с 12 метра ПВЦ.

Специално внимание при изграждането на Snow Park Borosport е обърнато на най-малките любители на фристайла. За тях е конструирано специално детско трасе, което притежава линия със скокове, състояща се от 1.5 метра тeйбъл топ и 3 метра тeйбъл топ скок. Втората линия на детското трасе предлага 3-метров бътър бокс, следван от 4-метров рейн бол бокс и ПВЦ за пързаляне.

В допълнение към всичко това, феновете на екстремното каране ще могат да се възползват и от новия ски влек, изграден специално, за да обслужва Snow Park Borosport. За тези от тях, които искат да продължат с високоадреналиновите преживявания и след залез,  Бороспорт терейн парк за пръв път в България пуска и нощен парк на трети плац пред хотел Рила, който ще разполага с малък и голям скок, и тръба за пързаляне.

Силните емоции в Snow Park Borosport ще бъдат стимулирани и от 4-те фристайл състезания, на които паркът ще бъде домакин тази зима. Календарът започва с международното състезание за ски и сноуборд във всички възрастови групи Borosport Big Air Open (4-5 февруари) и продължава със Saturday Extreme Session (18 февруари), AIR & JIB Challenge (10-11 март) и Dragon Slope Style (24-25 март).

Сподели

Shares

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.