Петър Попов: Витоша 100

Авторски текст от месечния конкурс "Разкажи твоята история"

0
 

Сподели

Shares

Витоша 100 2021 г.- 17 ч. 49 мин 54 сек – (230-то място)
Витоша 100 2022 г. – 13 ч 08 мин 44 сек – (111-то място)
Витоша 100км 2023 г. – 11 ч 27 мин 01 сек (36-то място)

снимка: личен архив Петър Попов


Подготовката премина много добре с обем от 1200 км за 6 месеца, без контузии и позитивно мислене и една единствена цел – подобряване на миналогодишното време като целта бе под 11 часа. Всяка тренировка бе под контрола на най-добрата кондиционна треньорка – Любомира Стамболийска.
Нещо, на което бих искал да акцентирам при подготовката бе облогът с баща ми за влизане в топ 50. Знаех, че го мога, но няколко дни преди състезанието се поколебах. Това обаче не ме спря да опитам.

снимка: личен архив Петър Попов


Състезанието – Обичаен старт в 23:59 ч. на 01 юли 2023 г. заедно с Марио и Дани на старта. Бягане във времето спрямо първоначалния разчет. Всичко вървеше добре, докато на 35-ти км започнаха крампи по целите крака, но продължавах, просто продължавах. От 38-ми км по асфалта за по-голямо забавление ме заваля пороен дъжд, който май ме хареса и не ме остави до 64-ти км. Но аз просто продължавах. След пункта на с. Чуйпетлово на 44-ти км знаех, че имам 17 км до следващия пункт на с. Ярлово, където ме чакаше моят съпорт Елена и знаех, че не трябва да се бавя, защото жената беше станала супер рано и трябваше да поспи след като ми даде чисти и сухи дрехи. Дъждът обаче не ме остави и в комбинацията с изключително калният терен просто ми се струваше невъзможно цялото приключение. На 53-ти км, това спускане ще го помня цял живот, тръгна покрай мен да минава супер свеж Живко, който реши да забави темпото си, за да сме група и така с лафче достигнахме до пункта на 61-ви км където едвам ходих, но една фраза на Елена буквално ме съживи, а фразата беше – Човек, ако знаеш колко ти се кефя, на това което правиш! Благодаря ти, просто нямаше как да я разочаровам. Продължихме до края с Живко и просто не спирахме, краката боляха, имаше баири, но аз не спирах да си повтарям – Трябва да вляза в топ 50 на Витоша 100, няма да се откажа. И така, без отказване и с ясна цел до финала, за да спра часовника на 11 часа, 27 мин и 01 секунди и 36-то място. Признавам си, че щом чух 36-то място ми се насълзиха очите. Целта беше постигната!

снимка: личен архив Петър Попов


Мамо, Тате, вижте ме, успях
Елена, не те разочаровах!
Бубе, подготовката даде резултат!
Живко, приятелю, заедно стигнахме до финала! Ти си машина!
Благодаря Ви и благодаря на всички, които ме подкрепяха по време на цялата подготовка, вие сте страхотни!

А от тук на къде ли?

Аз мисля, че това време може да бъде подобрено догодина с някой час.

Ако обичаш приключенията и не спираш да се предизвикваш, участвай в конкурса:

„Изпрати ни твоята история и спечели 360 лв. ваучер всеки месец.“

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.