Млад мъж измина маршрута Ком – Емине за рекордно време при зимни условия

Младият каскадьор и персонален треньор - Даниел Иванов, споделя, че целта е била не да подобри рекорда, а да предизвика себе си.

1
 

Сподели

Shares

Млад мъж успя да подобри единствения рекорд на българин за скоростно преминаване по маршрута Ком – Емине при зимни условия. Близо 600-километровото трасе, пеш, Даниел Иванов от Пловдив измина за 8 дни и 18 часа.

снимка: plovdivmedia.bg

Рекордът до този момент се държеше от Божидар Антонов, който взима трасето за 9 дни и 4 часа – време, в което бяга, гази в сняг до кръста, минава през снежна буря и почти не спи – при температури, достигащи минус 20 градуса и ветрове със скорост до 140 км/ч.

33-годишния каскадьор и персонален треньор – Даниел Иванов, споделя, че целта е била не да подобри рекорда, а да предизвика себе си.По пътя той се е борил със снежни виелици, дъжд, мъгла, температури от минус 5, 10 градуса“.
Бил е подкрепян от негови приятели, които са се движели с бус, в който
той е сменял екипировката си, хранил се е, сменял е  мокри обувки и дрехи.

Традицията за дръзналите да преминат по легендарния маршрут е да вземат камък от връх Ком и да го хвърлят в морето край нос Емине. И понеже Даниел тръгва на 1 март, променя традицията.
„Хората от моя екип ми вързаха по една специална мартеничка и ще го направим по-различно този път. Няма да я хвърлям камък в морето, а смятам да я вържа на оградата на нос Емине.“
Още преди финала ултрамаратонецът знае, че вече е рекордьор.

Малко след полунощ, на 10 март, Даниел Иванов е новият рекордьор на България.

Даниел Иванов е подкрепен от магазин Стената.

Сподели

Shares

1 коментар

  1. Много е относително как изглежда рекорда, защото едно е времето като климат през март, друго е времето през януари. Има значение продължителността на светлия ден и т.н. Невъзможно е в тази планина условията за всеки маратонец да са еднакви с този, който претендира за рекорда.

    Адмирации за резултата, който предполага отлични физически и психически качества на Даниел Иванов и съответни качества на екипа му.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.