Future Dubstep с Phaeleh и Von D

0


Дата на събитието: 28.01.2012

Сподели

Shares

Дълбок, изтънчен и атмосферичен – три определения, които рядко са прикачени към дъбстепа, чиито комерсиален вариант се свързва с агресивни резачки и динамични ритъм и бас секции.

На 28 януари от 20.30 часа в клуб Mixtape 5 най-новият промоутърски екип за дъбстеп музика и градска култура в България PLATFORM ще представи двама от най-популярните представители на Ambient/Deep/Future дъбстепа. Стилът, който е част от жанра от самото начало, се характеризира с дълбок и мелодичен звук, меланхолични отклонения, нежни вокали, леки и подвижни бас секции.

Точно такава е и музиката на хедлайнерите на вечерта – Phaeleh и Von D.

Matt Preston a.k.a. Phaeleh („Фела”) е британски музикант, продуцент и диджей. Получил класическо музикално образование, той влиза в стила през 2006-а, а две години по-късно основава и собствения си лейбъл Urban Scrumping, записал в каталога си редица висококачествени и иновативни продукти. Разнородните влияния по пътя му на музикант, водят до също толкова разнообразно звучене – от еуфоричните и емоционални височини на скандинавската електроника, през типично британския брейкбиийт, до дълбочинните заряди на дъбстепа.

Роден в парижките предградия, Von D прави професионалното си запознанство с музиката през ритъма на барабаните. По-късно се развива като звуков инженер и използва специалните си умения за звуково скулптуриране, което извежда лекия дъбстеп на ново ниво. За успеха и класата му са достатъчно красноречиви изданията за лейбълите Argon, Black Acre и интерпретациите на Show Me и Truth от дъбстеп основатели, като Skream и Tes La Rok.

Разбира се, партито ще бъде подкрепено и от тематични сетове на български продуценти и диджеи от младия отбор на PLATFORM, които тепърва ще бъдат обявени.

Билетите вече са в продажба в мрежата на Eventim на цена от 10 лева (15 лева на място и в деня на събитието).

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.