3200 км с колело, каяк и ски: от Болоня до Северна Швеция

Италианец ще гребе 1000 км с каяк в Скандинавия, след 1600 км колоездене и 600 км със ски

0
 

Сподели

Shares
Във втория етап Лоренцо Бароне се придвижва със ски и шейна, на която е натоварил багажа си, а температурите падат до -35˚C
Във втория етап от своето предизвикателство Лоренцо Бароне се придвижва със ски и шейна, на която е натоварил багажа си, а температурите падат до -35˚C (снимки: Фейсбук, Lorenzo Barone)

В най-тъмното време на годината, малко след зимното слънцестоене, 26-годишният Лоренцо Бароне от Италия достигна датската граница, изминавайки повече от 2200 км от предизвикателния си проект. Началната му точка е била Болоня, а му предстоят още 1000 студени и мокри километра, съобщава explorersweb.com.

В първата част от екстремното си пътешествие Бароне изминава 1600 км с велосипед – от Болоня, до малкия град Хемаван, Швеция. Тази впечатляваща за обикновените хора отсечка той нарича просто „подход“.

Вижте още: 5 безумно опасни каякинг дестинации

Понякога снегът затрупва и превозното средство на Лоренцо
Понякога снегът затрупва и превозното средство на Лоренцо (снимка: Фейсбук, Lorenzo Barone)

След като приемаме, че вече си е направил загрявката, младият италианец се прехвърлил на друг вид „транспорт“, придвижвайки се със ски и шейна, на която е натоварил багажа си. Така изминал следващите малко над 600 км до Финснес, на норвежкото крайбрежие. Едва ли му е било скучно, като се има предвид, че зимата е доста студена в Северна Скандинавия и температурите по пътя са падали до -35˚C.

Вижте още: Четирима българи и 400 км с каяк през най-дългия фиорд в Европа

На Лоренцо Бароне му предстоят да измине 1000 км с каяк
На Лоренцо Бароне му предстоят да измине 1000 км с каяк (снимка: Фейсбук, Lorenzo Barone)

На 18 февруари 2024 г. Лоренцо е започнал третия етап от своето приключение. Той планира да измине 1000 км с каяк от Финснес, до Вардо, в северна Швеция. Въпреки, че през първия ден е изминал 26 километра (за 4 часа), парчетата лед по повърхността на водата, в съчетание с лютата зима, ще го затруднят допълнително. Затова той смята да си почине и подреди екипировката си за няколко дни, преди да тръгне отново по вода.

Вижте още: Историята на най-дългото плаване с каяк или как Оскар Шпек достигна от Германия до Австралия

Карта на екстремното предизвикателство на Лоренцо Бароне
Карта на екстремното предизвикателство на Лоренцо Бароне (снимка: Фейсбук, Lorenzo Barone)

Бароне е опитен приключенски колоездач и казва, че е изминал 100 000 км през различни части на света, но каякът е нов за него. Все пак успокоение му носи фактът, че вече дните забележимо се удължават.

Следим с интерес неговото екстремно пътешествие!

Вижте още: Изтрещели локации: Любимите водни маршрути на каякара Борислав Пауновски

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.