Garmin Force Kraken – най-мощният мотор за тролинг в света вече с въртящ се монтаж

Световният лидер в създаването на морска електроника разширява наградена серия двигатели за тролинг мотори, за по-широка гама от лодки

0
 

Сподели

Shares
Garmin Force Kraken
Garmin Force Kraken

Garmin са най-иновативният и признат производител на морска електроника в света. Техния нов Force® Kraken е най-мощният мотор за тролинг, който пазарът за любителски риболов някога е виждал.

Kraken е проектиран с по-големи дължини на вала и стойка, позволяваща на въртене за лесен монтаж на лодки, където пространството на носа е ограничено, като скифове, лодки за заливи, централни конзоли и рибарски лодки от различни видове.

Ние сме развълнувани да надградим успеха на нашия двигател за тролинг Force и да предоставим нови опции за монтаж и функции на още повече риболовци в солени и сладки води. От мощност и издръжливост, до интеграция и иновация, Kraken има всичко, което риболовците искат и имат нужда от своя мотор за тролинг .

– казва Дан Бартел, вицепрезидент на Garmin.

Garmin Force KrakenЧрез приемане на многолентов GPS сигнал и интегрирана AHRS (референтна система за позиция и направление) за задържане на посоката, Kraken предоставя най-прецизната технология на Garmin за позициониране на лодка, за да помогне за поддържането на лодката на едно място. При спокойни условия Kraken може да намали скоростта на двигателя, когато е в рамките на приблизително един метър от избраното от потребителя местоположение. А при тежки условия Kraken може да приложи по-агресивна скорост на двигателя за подобрена производителност на по-големи лодки.

Безчетковият двигател на Kraken използва високоефективно витло, за да произведе 100 паунда тяга при 36-волтова система или 80 паунда при 24-волтова система. Той може да премести риболовците от една мангрова гора или риф, към следващия, по-бързо, да намали с лекота, когато трябва да ловят риба и да издържат по-добре на ветровете и теченията в сурови условия на открита вода. Дори и с цялата тази мощност, Kraken е изключително ефективен, така че риболовците могат да разчитат на него за риболов през целия ден. Освен това моторът е изключително тих – над и под водата и е по-малко вероятно да изплаши рибата.

Garmin Force KrakenБезжичната интеграция с картографите Garmin позволява на риболовците да създават маршрути, модели и следи, които моторът за тролинг да следва, докато ловят риба, а нова светеща стрелка на главата на мотора може да позволи на риболовците да потвърдят посоката на лодката с един поглед.
Риболовците могат също да използват включеното безжично дистанционно, за да помогнат за навигация от всяка точка на лодката. Дистанционното управление може да даде на рибарите контрол над двигателя за тролинг Kraken с прецизно виртуално заключване на котва, функционалност на автопилот, задържане на курса и управление с жестове – плюс това плава.
Нещо повече, съвместим смарт часовник Garmin, като наградената серия quatix® 7, също може да се свърже с Kraken за управление на волана, заключване на котва и други, направо от китката.

Избрани модели на Kraken включват вградена GT56UHD сонда, всичко в едно, със сканиращ сонар Ultra High-Definition ClearVü и SideVü, заедно с традиционен сонар CHIRP за брилянтна яснота на изображението на структурата и рибите под и отстрани на лодката. Могат да се добавят допълнителни Garmin трансдюсери и независимо от настройката на сонара, безчетковата моторна технология на Kraken позволява ясни резултати с изключително ниски нива на нежелан шум от електрически и механични смущения.

Garmin Force KrakenЗа първи път в индустрията, рибарите могат да инсталират сонар, насочен напред, като LiveScope™, на въртящ се двигател за тролинг, чрез удобно насочване на кабела на сондата вътре във вала на двигателя за тролинг, благодарение на новата система за управление на кабела LiveScope. С монтажната скоба Kraken LiveScope (необходима е допълнителна покупка), всеки трансдюсер LiveScope може да се инсталира и работи и в трите режима – напред, надолу и в перспектива. Това може да предпази кабела LiveScope от повреда по време на прибиране или разгръщане и може да запази мотора за тролинг и палубното пространство чисти и свободни от бъркотия.

Garmin Force KrakenНаследник на десетилетия опит и иновации в морската индустрия, Kraken е проектиран за сурови морски условия при екстремен риболов. Витлото е с по-тънък водещ ръб, за да се намали съпротивлението и да се увеличи максимално тягата, докато задният ръб има за цел да намали аерацията на водата, която може да попречи на тягата. Здрав и издръжлив, здравият композитен вал и всички компоненти имат усъвършенствана защита срещу корозия и солена вода. Той е подкрепен от 3-годишна ограничена гаранция и доживотна ограничена гаранция за вала, заедно с поддръжка чрез непрекъснато нарастваща сервизна дилърска мрежа.

Garmin има дългогодишна история в създаването на продукти, които предлагат високо качество, а тролинг моторът Kraken не е изключение. За осем последователни години Garmin е признат за Производител на годината от Националната асоциация за морска електроника (NMEA).

Повече за Garmin Force Kraken можете да намерите в официалния сайт на GARMIN БЪЛГАРИЯ или като посетите магазинa на марката на адрес София, Бул. “Васил Левски” 80-А и Шоурум на „Бул. Асен Йорданов“ 4-B.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.