Българският фрийрайд отбор жъне успехи и през 2024 година

На Open Faces Freeride, Alpbachtal 1 отборът завоюва два медала

0
 

Сподели

Shares
Българският FreeRide отбор жъне успехи и през новия сезон 2023/2024
Българският FreeRide отбор (снимка: Фейсбук)

С два подиума приключи участието на българския Freeride отбор на състезанието Open Faces Freeride, Alpbachtal 1* в Алпбах, Австрия.

Вече традиционно някой от нашите райдъри е на стълбичката, а този път са двама: Илиана Миховска (сноуборд жени) донесе бронза, а Росен Стратков (сноуборд мъже) – среброто за България.

Росен Стратков с второ място на Open Faces Freeride, Alpbachtal 1* в Алпбах, Австрия
OPEN FACES 2024 ALPBACHTAL, photo: mia* maria knoll

Илиана направи много добро спускане с две шифтита, 180-ка, козирка и много голям дроп, само че още в началото лош сняг я накара да загуби контрол и да докосне снега с ръка. За съжаление това я свали от сигурно първо място.

Росен направи cab 180 от козирка в горната част, голям “скиорски” дроп от най-голямата скала, една тройка и няколко граба. На това събитие той напълно разгърна фристайл потенциала си, който тепърва ще му носи успехи.

Илиана Миховска с трето място на Open Faces Freeride, Alpbachtal 1*
Илиана Миховска с трето място на Open Faces Freeride, Alpbachtal 1* в Алпбах, Австрия (снимка: Mia Maria Knoll, Open Faces Freeride)

Поздравления за отличното представяне!

В състезанието участваха общо 7 наши състезатели, които също направиха много добро представяне. Ето резултатите на останалите 5 български карачи:

Валентин, с два големи дропа и две успешно приземени 360-ки в двете посоки, се подреди в топ 5.
Мартин, с бърза и агресивна линия, с 4 големи и стабилни дропа, приземени без грешка, зае 6-та позиция.
Даниел Узунов, с невероятно спускане с големи дропове и стилни трикове. На последния скок той изпъна масивно задно салто, като за жалост прелетя попивката и не успя да извади на крака.
Техническа неизправност при Даниел Йорданов доведе до откачане на ската му два пъти по време на спускането, което не му позволи добро класиране.
Филип направи стилен рън с голям дроп, 360-ка с граб и изпънато задно салто, за което не събра достатъчно скорост, която да го върне на крака и зае 11-ата позиция.

Илиана Миховска на Open Faces Freeride, Alpbachtal 1*
Илиана Миховска на Open Faces Freeride, Alpbachtal 1* (снимка: Mia Maria Knoll, Open Faces Freeride)

Всички наши райдъри показаха много израстване и напредък в поредицата от състезания, до момента, за сезон 2023/2024 г. Пътят им тепърва продължава със серията състезания в Швейцария, в края на февруари… Стискаме им палци!

Официален спонсор на отбора е SiteGround.

* * *

Тази година Българският фрийрайд отбор изпраща общо 11 атлети на над 12 международни състезания. Никога досега нашият отбор не е бил толкова близко до шанса за класиране сред най-добрите в Европа и в Света. Топ атлетите ни Симеон Павлов, Боряна Ангелова и Теодора Илиева вече успешно участват в най-висоĸия ранг състезания – 4 звезди.

Може би най-важната новина този сезон е, че благодарение на доброто си представяне до момента, Симеон е на броени места от ĸласиране за Challenger сериите – своеобразната входна врата за световния тур. Българският отбор сега има шанс да влезе в историята! За да се случи това обаче, фрийрайдърите ни имат нужда от подкрепа.

Вижте как да ги подкрепите ТУК.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.