Бедствено положение в ски курортите

0
 

Сподели

Shares

В ски курорта Чепеларе вчера беше обявено бедствено положение, съобщи БТА, като се позова на информация от местната общинската администрация.

Втори ден градът е без електрозахранване заради авария, причинена от паднало върху електропровод дърво. В отделни квартали е прекъснато и водоснабдяването.

Заради прекъсването на електрозахранването е спрян и лифтът на Чепеларе.

След причинените неудобства туристите прекъсват ваканцията си и заминават, а хотелиерите връщат пари за резервациите им, съобщи пред БТА Съби Маданков, председател на хотелиерското сдружение в Чепеларе.

По-рано днес в интервю за БНР вътрешният министър Цветан Цветанов заяви, че положението в Чепеларе е тревожно, но се надява до вечерта електрозахранването да бъде възстановено.

Снегът и пороите от последните два дни създадоха проблеми във всички зимни курорти в разгара на ски сезона.

В Боровец от вчера няма ток, тъй като снегът е прекъснал един от двата електропровода. В късния следобед днес беше съобщение, че електричеството е възстановено и лифтовете работят, но от ЧЕЗ са предупредили за очаквани смущения в захранването.

На Пампорово проблемите са свързани предимно със затруднената работа на водните помпи. Не е изключено да се стигне до режим на водата.

Банско остана в събота без ток в продължения на няколко часа. След възстановяването на захранването обаче поради по-високо подадено напрежение се е получил пробив в електрическото захранване на лифта. Съоръжението спряло за час и половина, което е предизвикало недоволство сред туристите

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.