Преходът Fjällräven Vándortúra – започват записванията за юбилейното издание!

Десетото издание на многодневното трекинг приключение ще се проведе от 19 до 23 август

0


Дата на събитието: 19.08.2024

Сподели

Shares
Fjällräven Vándortúra
Fjällräven Vándortúra (снимка: Fjällräven)

Fjällräven Vándortúra празнува своята десета годишнина през 2024 година.  Регистрацията за няколкодневния преход в Унгария вече е възможна.

Шведската аутдор компания Fjällräven кани любителите на природата в Бюк – мястото, където се е провело първото издание на трека преди 10 години, за да открият красотата на заобикалящите планината пейзажи. Самото преживяване ще се проведе от 19.08. до 23.08.2024 година, а желаещите да участват може да се регистрират на следния линк.

Мисията на Fjällräven Vándortúra е да вдъхновява и свързва хората с красотата на природата чрез ободряващи туристически преживявания и да ги насърчава да изследват и да се наслаждават на времето, прекарано сред природата заедно, докато създават нови приятелства за цял живот.

Първият Fjällräven Vándortúra е организиран през 2014 година, а като отправна точка е служело тогавашното трекинг събитие на бранда Fjällräven Classic. През последните 10 години Fjällräven е организирала 8 многодневни трекинг събития в Унгария, като през 2020 и 2021 година събитията са отменени поради пандемията. Над 1200 природни ентусиасти от над 11 страни преминават заедно почти 844 километра из природните пейзажи на Унгария.

Fjällräven Vándortúra
Fjällräven Vándortúra (снимка: Fjällräven)

Това, което е специално за Fjällräven Vándortúra, е че то не само носи радост от преживяването в природата, но и много от участниците изграждат връзки за цял живот. Някои хора започват прехода сами, а пристигат на финала в компанията на нови приятели.

Санела Крисат, организатор на Fjällräven Vándortúra

Начaлото и краят на петдневния преход е Felsőtárkány, от където участниците ще изминават по 20 километра на ден през вдъхновяващите природни пейзажи на Бюк. Приоритет на организаторите е зачитането и опазването на околната среда. По време на Fjällräven Vándortúra се обръща внимание на природосъобразния туризъм, за да се запазят съкровищата на природата, колкото е възможно повече за бъдещите поколения. За да опазят и поддържат природата чиста, организаторите насърчават участниците да събират боклука от маршрута по време на събитието, като им предоставят специални торби за боклук за целта. Благодарение на това участниците не само няма да оставят нищо, освен отпечатъците от своите обувки и спомените, но и ще помогнат за изчистването на маршрута от отпадъци, които преди това са били оставени в дивата природа.

Всичко за прехода може да научите на https://fjallraven-vandortura.com/

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.