Ден на отворените врати в Националното училище за планински водачи – Черни Осъм

Ще се проведе на 17.02.2024 г., събота, от 13 до 15 часа

0


Дата на събитието: 17.02.2024

Сподели

Shares

Ден на отворените врати в Националното училище за планински водачи - Черни ОсъмНа 17.02.2024 г., събота, в Националното училище за планински водачи – Черни Осъм, община Троян, ще се проведе Ден на отворени врати.

Всички, които се интересуват от професията планински водач, ще могат да получат необходимата информация. Училището в полите на Троянския балкан е единственото в България и второ в Европа учебно заведение, подготвящо планински водачи.

СУ „Васил Левски“ се намира в село Черни Осъм, на около 12 километра югоизточно от град Троян. Приемът за обучение в професия “Планински водач”, специалност “Туризъм” е след 7 клас.

Събитието ще се проведе от 13 часа до 15 часа на 17 февруари, като в това време присъстващите ще се запознаят с ръководството на училището, ще може да задават своите въпроси, да разгледат училището и да катерят на вътрешната катерачна стена.

За да се включите, пишете на имейл: su_ch_osam@abv.bg или на страницата на училището във Фейсбук, или може да се обадите на директора г-жа Р. Велешка, на тел.: 0878731190.

Ученици от Националното училище за планински водачи - Черни Осъм на базата на Северен Джендем
Ученици от Националното училище за планински водачи – Черни Осъм на базата на Северен Джендем ( снимка: Фейсбук страница на училището)

Кандидатстването в Националното училище за планински водачи – Черни Осъм е по държавен план-прием за професия „Планински водач“, специалност „Туризъм“.  В балообразуването се включват точки от НВО по БЕЛ и НВО по Математика, годишните оценки по География и икономика, и ФВС. За приетите ученици училището осигурява настаняване в общежитие, ученически стол, подсигуряване на ски и алпийска екипировка, стипендия и др.

Повече прочетете на сайта на училището.

Събитието „Ден на отворените врати“ следете във Фейсбук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.