Discovery Team на Jack Wolfskin: Запознайте се с едни от най-вдъхновяващите приключенци

Като споделят историите си, те насърчават другите да следват собствените си любопитни умове!

0
 

Сподели

Shares

Discovery Team на Jack WolfskinШестима отдадени приключенци и изследователи намират свой собствен начин да включат откритията в живота си. Те са гладни да изследват непознатото, нетърпеливи да поемат нови предизвикателства и да изпробват нови начини и дейности, за да стигнат до красиви девствени места, които иначе никога не биха могли да видят и изживеят.

Ще се срещнем с шестима от членовете на Discovery Team на Jack Wolfskin, за да узнаем тяхното определение за откритие и какво означава то лично за тях. Това са Беър Грилс, Райнхолд Меснер, Гюрел Сахин, Анна Хойпел, Ангела Нойрюрер и Ерик Ларсен.

Беър Грилс

Авантюрист, треньор по оцеляване
Беър Грилс
Беър Грилс / снимка: JACK WOLFSKIN

„Мисля, че откриването е състоянието на ума, това как живееш живота. Аз гледам напред, гледам нагоре. Не назад, не надолу! Поддържайте духа си в състояние на поемане на риск, знайте стойността на страхотните приятели. Уважавайте дивата природа. Уважавайте се един друг. Бъдете смели, следвайте мечтите си, никога не се отказвайте от своя дух.

И така, истината е, че откритието, подобно на приключението, е състояние на
ума. Изразява се в това как живеем, как подхождаме към живота и към взаимоотношенията, към нашите цели и нашите мечти. Така смятам.“

Райнхолд Меснер

Екстремен алпинист, автор и основател на Messner Mountain Foundation
Райнхолд Меснер
Райнхолд Меснер (снимка: www.jack-wolfskin.com)

„Живейте живота до пределите на възможностите.“ – без съмнение Меснер е най-известният алпинист в света. Той успява да направи първото соло изкачване на осемхилядник, Нанга Парбат – през 1978 г. Освен това Петер Хабелер и той стават първите алпинисти, изкачили връх Еверест без допълнителен кислород през 1978 г. От 1986 г. Меснер се смята за първият човек, покорил всичките 14 осемхилядника. През 1989 г. той пътува през Антарктика с Арвед Фукс.

Заедно със съпругата си Даян, Райнхолд Меснер е част от Discovery Team на Jack Wolfskin. Освен това, като членове на Съвета на марката, основан през 2023 г., и двамата разработват стратегически концепции за устойчивост и дългосрочни проекти за повторно озеленяване, заедно с други международни членове. Като част от това партньорство Jack Wolfskin подкрепя планинската фондация Меснер (MMF), заедно с други НПО и партньори.

Вижте още: What is left to discover? Everything! Преоткриваме света с Jack Wolfskin

Гюрел Сахин 

Пейзажен фотограф, приключенец
Gürel Sahin
Gürel Sahin / снимка: JACK WOLFSKIN

„Всъщност откритието винаги е било част от мен. Като малко момче, бях очарован от тези високи, огромни планини. Бих описал планините като мистични и величествени, но и като моят източник на вдъхновение.

Излизането, откриването на света чрез моя обектив, е моята страст и вече определено моята мисия. Всяка малка стъпка променя гледката, но в същото време ме привлича до моите физически граници.

Често най-добрите мотиви са скрити и затова моята мисия е да ги намеря.

Става дума за приемане на предизвикателство и след това, оставяне на креативността да тече необуздано. Откриването също означава търсене. Който търси намира – точно както намирам моите мотиви.“

Анна Хойпел 

Фотограф
Anna Heupel
Anna Heupel / снимка: JACK WOLFSKIN

„Откривателството за мен означава да си любопитен и да изпитваш постоянно това  желание да си навън, да си активен и да изследваш нови неща. Вълнувам се най-много, когато открия ново място с различна игра на светлината. И затова съм изключително щастлива, че мога да работя като аутдор фотограф и да се посвещавам на тази страхотна тема всеки ден.

Когато пътувах до Швеция преди няколко години, природата и светлината там напълно ме плениха – това е причината да открия своя втори дом в Швеция. Разбира се, зимата на север е студена и сурова, и много, много дълга. Но от това се научих да забавям темпото и да се наслаждавам на тишината. И преди всичко да живея още повече в ритъма на природата.“

Ангела Нойрюрер 

Инфлуенсър
Angela Neururer
Angela Neururer / снимка: JACK WOLFSKIN

„Защо излизам да откривам?
Ако всеки ден беше еднакъв, би ми било скучно, това е. Когато съм сред природата, винаги виждам нещо ново и винаги вземам различни моменти у дома с мен.

Така мога да събирам спомени, които никога не бих създала у дома на дивана.

Когато съм навън и откривам, мога да запазя дистанция от забързания свят, да забавя темпото и да бъда себе си. Дори когато се налага да изляза от зоната си на комфорт, когато съм навън, после се чувствам още по-добре.“

Ерик Ларсен

Полярен изследовател
Ерик Ларсен
Ерик Ларсен / снимка: JACK WOLFSKIN

„Идеята за откритието е неразделна част от всеки от нас, като човешки същества.
Понякога една полярна експедиция е едно голямо бяло празно нищо. Понякога си просто онази малка точица в онова огромно пространство.

Но, когато пътуваш по един много осъзнат начин, можеш да преоткриеш това място по нов начин и освен това да научиш повече за себе си.“

* * *

Запознахте се с Discovery Team на Jack Wolfskin.

Свързани чрез любовта към природата и новите приключения, те ни помагат да видим откритието през собствените си очи. Като споделят историите си, тези шестима изследователи на дивото и откриватели на собствените си граници, насърчават другите да следват собствените си любопитни умове.

Вижте: What is left to discover? Everything! Преоткриваме света с Jack Wolfskin

* * *

Продуктите на Jack Wolfskin ще намерите в магазините на SPORT DEPOT.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.