Константин Таквор: Правиш ли нещата с любов и желание, се получават

С Кокера си говорим за спорта, любимата храна, срещите с вдъхновяващи личности и всички онези неща, правени с любов и страст

0
 

Сподели

Shares
Константин Таквор
снимка: @petyanikolova_ (Петя Николова)

Познаваме Константин Таквор като страстен любител на спортовете на открито и на вкусната храна. Той е актьор, кулинар, катерач, сноубордист, колоездач и какво ли още не. Работи в ТренЕлариум с деца и възрастни сред природата. Той е и добре познато лице от малкия екран – гледали сме го в риалити формата MasterChef и в предаването „Ловци на храна“ по bTV. 

Константин Таквор-Кокера ще бъде водещ на фестивала за екстремни спортове, туризъм, приключения, екология и активен начин на живот “Дни на предизвикателствата” от 5 до 7 декември 2023 г., а също и водещ на Официалното награждаване на „Хижа на годината“. Преди да го видим на сцената, му задаваме няколко блиц-въпроса, за да проверим дали е в добра форма. Шегуваме се, разбира се. Кокера винаги е в отлична форма и е готов да ни отговори с неизменната си усмивка.

Константин ТакворКой беше първият спорт, с който започна да се занимаваш осъзнато?

Футболът беше много на почит у дома. Дядо ми е бил вратар и един от първите ми подаръци беше коженото кълбо. Прекарвах по цели дни навън, играейки футбол и всъщност бях доста добър, докато майка ми реши че няма да ставам „ритнитопковец“.

Можеш ли да изброиш всички спортове, които практикуваш?

В зависимост от времето и обстоятелствата съм и на различни места, и практикувам различни спортове. Запален съм по планинското колоездене и крос кънтри, сноуборд, спортно катерене, сърф, понякога футбол с приятели. Иначе съм минал през още доста видове спорт.

Константин ТакворИма ли спорт, от който си се отказал, защото е прекалено рисков?

Футболът, най-безумните контузии са ми от там.

Кое е най-шантавото нещо, което си правил?

То всичко е шантаво, особено когато забедстваш някъде, но може би на върха остава един каньониг в Каталуния. Ходене по река, скачане във вирове, пускане на рапел по водопади. Иска ми се да скоча от самолет, но и това скоро.

Константин ТакворКакво не можеш да сготвиш?

За момента няма такова. Правиш ли нещата с любов и желание, се получават, не само в кулинарията.

Кое е любимото нещо, което си приготвяш, когато си на пикник?

Напоследък не ми остава много време за пикник, но когато готвя навън, на огън, имам едно любимо ястие, вдъхновено от „чили кон карне“-то. Кръстил съм си го „Кокер кон карне“. Разликата от оригинала е, че тук месото е от буркани. От онези вкусните, в които бабите затварят телешко, говеждо и т.н. Иначе, навън обичам да готвя всичко.

Константин ТакворКакво ти харесва в българските хижи?

Като машина за връщане във времето са. Има някакъв чар и уют в хижите. И винаги се чувствам добре в тях. Но според мен, трябва доста да се работи по уюта, удобство и отношение към хората, посещаващи тези места.

За трети път ще бъдеш водещ на Дните? Какво ти дадоха предишните две?

Незабравими емоции. Знания и различни виждания в света на аутдор активностите. Също и щастието да съм част от това събитие, което е уникално за мен.

Какви са очакванията ти за тази година?

Да мине приятно, леко и да останат спомени и картини в главата ми за цял живот. И чакам с нетърпение и филма на Рус Вакрилов „Нощна смяна“, където взех малко участие, макар и само, като глас зад кадър.

Кулинарните пътешествия и откривателства на Кокера може да следите в профила му в Instagram.

За среща на живо с него трябва да побързате: Дни на предизвикателствата стартират на 5 декември 2023 г., а Официалното награждаване на „Хижа на годината“ е на 6 декември от 15 ч., в кино „Люмиер“.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.