Българската марка Dulotec: Надеждни фенери, ножове и разнообразни инструменти

Марката предлага достъпни и надеждни инструменти, като се концентрира над функциите и доказаните дизайни

0
 

Сподели

Shares

Българската марка DulotecDulotec е българска марка за фенери, ножове и други инструменти за туризъм, лов, риболов и ежедневно ползване. Възниква през 2019 г., когато е създадена и едноименната фирма, с идеята за продажба на фенери. Идеята за името идва от създателя Ясен Филипов – от една страна да е нещо, което напомня за България (рода Дуло), но също така и да отговаря на същността на продуктите – и фенерите, и ножовете всъщност са високотехнологични продукти и се развиват ежегодно.

Идеята за създаването на Dulotec идва като надграждане на хоби, в търсене на по-достъпни и готови за ползване продукти, които по-добре да отговарят на нуждите на определени спортове или дейности.

Философията на марката е да предлага достъпни и надеждни инструменти, а не lifestyle обекти. „Винаги се концентрираме над функциите и доказаните дизайни, иновациите често не са видими и впечатляващи на външен вид, но при ползване, потребителите оценяват потенциала и надеждността на продуктите“, казва Ясен Филипов.

Тактически фенер Dulotec Guardian
Тактически фенер Dulotec Guardian

Създаването на фирмата

В периода 2018/2019 година възможните LED диоди за вграждане във фенер са доста ограничени и фенерите не могат да светят толкова силно и далеч, колкото потребителите предпочитат. От основателя на фирмата разбираме, че в средите на ентусиастите по това време се разменя информация за възможните натоварвания на диодите, но повечето производители подхождат консервативно.

„Тогава в България се развиваше, т.нар. модифициране на фенери – в тяло на производствен фенер (обикновено Convoy) се слагаше директен драйвер и често се премахваше купола на диода, за да се получи по-силна и далекобойна светлина. Когато започнахме, ние предприехме друг подход – договорихме се с Convoy да прави фенери за нас, според нашите характеристики и по този начин постигнахме представянето на „модифицираните“ фенери, но много по-ефективно, надеждно и с възможност за голям обем.“ – разказва Ясен.

През годините LED диодите или драйверите биват променяни, така че да се постигне отлично съотношение между мощност, надеждност, удобство и цена. От 2022 г. фирмата работи и с други производители на фенери, а през тази година пуска първия си самостоятелен продукт – тактически фенер Guardian, който е разработен за интензивно ползване – например в полицията, но и за всеки, който се нуждае от компактен, далекобоен и лесен за употреба фенер с голяма автономност.

Dulotec Scalpel
Dulotec Scalpel

Продуктова гама

Продуктите от марката Dulotec са свързани до много голяма степен с живота на открито – туризъм, къмпинг, лов, риболов, както и с професионални дейности на открито като полиция, военни, охрана, ремонти, поддръжка – и всякакви други дейности, които изискват осветление. Гамата включва фенери, челници, батерии и зарядни за тях, сгъваеми ножове, туристически ножове, точила и аксесоари (например триони).

Дизайнът може и да не ви грабне веднага, но ползвайки ги ще се убедите, че вършат работа, дори страхотна работа!

Ние сме търговска фирма – нямаме производствени мощности, но познаваме отлично потребителите си (много често лично) и превръщаме нуждите им в продукти, които разработваме с производителите.

– споделя основателят на Dulotec и добавя – „Пример, с който сме много горди, са новите ни туристически ножове Dulotec Buddy/Dulotec Scalpel, които са изцяло проектирани и произведени в България – невероятно балансирани, удобни и ползвателни инструменти за къмпинг и туризъм на разумна цена.“

Тактически фенер Dulotec Guardian
Тактически фенер Dulotec Guardian

Фенери

При фенерите ключов елемент е батерията – освен че е съществена част от цената на цялата система, тя е и един от най-важните фактори за надеждността, производителността и безопасността на системата. Батериите са литиево-йонни, същите които се използват за електрически коли, електронни цигари, лаптопи и винтоверти.

От 2020 г. фирма Dulotec работи с Vapcell – марка, която има достъп до всички китайски производители на батерии, като през цялото време се наблюдава еволюция в качеството и капацитета на батериите, до степен да са равностойни на японски и южнокорейски производители, като надеждност и много често с по-добър капацитет.

В момента във фенерите Dulotec се влагат основно батерии и зарядни от тази марка, както и се предлагат различни размери за продажба за подмяна при други фенери и челници.

Челници и ножове

Освен собствената си марка, Dulotec предлагат още пълната гама на фенерите и челниците Fenix и ножовете Ruike китайски марки, които са световни лидери и с отлично съотношение цена-качество, но в средния и висок клас.

Химикалки

Dulotec е вносител на американската марка химикалки Fisher Space Pen, които прекрасно допълват outdoor и професионалната тематика, с възможността си да пишат във всякакви условия, където може да попадне човек.

Ножове Tojiro

От месец ноември 2023 г. фирмата предлага и японските кухненски ножове Tojiro. Те са своеобразна врата за докосване до японските ножове, които се ползват от професионалните готвачи – същата висококачествена стомана, обработка и невероятна острота, но в разумен ценови клас. Tojiro е най-често препоръчваната марка, когато някой попита: „Какъв (първи) японски нож да си купя?“.

За кого са продуктите Dulotec?

Характерно за продуктите на Dulotec е, че те са избор на активните хора, а не на колекционерите. В момента марката Dulotec предлага продукти за живот, работа и спорт на открито – фенери, челници, ножове, триони, мултитулове.

DULOTEC CONVOY C8+
DULOTEC CONVOY C8+

Обслужване и поддръжка

Dulotec се концентрира в сравнително тясна ниша от пазара, но се стреми да предлага най-доброто представяне, надеждност и разумна цена. Продуктите, въпреки по-ниската си цена, са изключително надеждни и ефективни.

Тъй като фирмата стартира като електронен търговец, правото на връщане без обяснение се подразбира, но в общия случай, ако клиентите не направят правилния избор сами, впоследствие се свързват за консултация и получават най-подходящия продукт за своите нужди. От Dulotec се гордеят със своята „желязна гаранция“, която при това се решава в рамките на ден-два.

На база натрупания опит професионалистите от Dulotec споделят наблюдения, че проблемите при фенерите обикновено са счупено стъкло или ключ за подмяна. Клиентът обаче може да направи това и сам, като му бъде изпратена съответната част. Нерядко се стига до диагностициране на „не светещ челник“ по телефона – клиентите разбират, че не са заредили батерията. Иначе продуктите са ремонтно пригодни, частите са налични, като често се случва и стар фенер на 4-5 години, да бъде обновен с актуалните драйвери и LED диоди, и да свети като актуалните предложения.

Тенденции на развитие в Dulotec 

И в бъдеще целите на фирмата са да продължи да създава продукти основно за активните потребители. „Технически фенерите се развиват како мобилните телефони и постоянно се подобряват – за 4-5 години нещата се променят видимо и новите поколения са доста по-производителни и мощни от старите. При ножовете също излизат нови стомани, а предходни „супер стомани“ стават по-достъпни за масовия пазар. В този смисъл ние следим новостите и прилагаме при новите продукти всяка смислена нова технология или стомана.“, пояснява Ясен Филипов.

Предстои да бъде разширена гамата собствени модели фенери в малките размери (т.нар. EDC сегмент), както и да бъдат създадени нов челник и нов ловен фенер. При ножовете предстои разширяване на гамата с нови размери на Buddy/Scalpel и такива с по-висок клас стомана и интересни материали на дръжките. При сгъваемите модели са планирани нови модели през 2024 г., след обещаващото представяне на първите собствени дизайни Kato и Leaf. Планирано е Dulotec географски да достигне до повече потребители – сега продуктите ѝ се предлагат в Полша, Румъния и Унгария, а догодина предстои разширяване на пазарите.

Избрани продукти Dulotec с най-добро представяне на пазара

Тактически фенер Dulotec Guardian

Dulotec Guardian е компактен, но изключително мощен и далекобоен фенер (1800 лумена/700 метра). Проектирането му е базирано на опита от работата със служители на правозащитните органи. Dulotec Guardian безпроблемно покрива нуждите при патрулиране и стопиране на автомобили или проверка на документи. Тестван и като подцевен фенер, Guardian се справя безпроблемно с калибър до 7.62 мм – на бойни или ловни оръжия.

Тактически фенер Dulotec GuardianУправлението му е максимално опростено, чрез работа с два бутона. Единият включва, а другият сменя режимите. Удобство е, че може да избирате дали фенерът да стартира по подразбиране винаги от най-силния режим, или да запомня на кой режим е изгасен и да започва от него.

Тялото на фенера е само Ø25 мм, което го прави подходящ за повечето съществуващи крепежи за оръжие. Фенерът идва в комплект с усилен калъф, който може да бъде закрепен на колана или на тактическа жилетка.

Всичко това го прави подходящ както за професионална работа, така и за обща употреба при лов, риболов, туризъм или дори за подарък на възрастен човек.

Dulotec Guardian може да работи 1.5 пъти по-дълго от масовия стандарт 18650, ползван при тактическите фенери, благодарение на батерията си 21700 с капацитет 5200 mAh. Повече за зареждането на батерията може да научите на сайта на Dulotec.

Тактически фенер Dulotec GuardianПрофесионалистите от Dulotec обръщат особено внимание при проектирането на клипса на фенера – той е достатъчно дебел, за да се захваща към униформа, тактическа жилетка или туристическа дреха, или раница. Веднъж закачен, той не може да се отключи по невнимание, като в същото време се маха лесно, след като се развърти капачката.

Неговият тактически хват осигурява удобство и сигурност, дори когато работите с ръкавици. Има и режим, при който светлината на ключа може да послужи за намиране на фенера в тъмното.

Dulotec Guardian има множество защити. Фенерът има защита от вода и прах IP66 – подходящ за всякакви атмосферни условия, но не е за потапяне под вода и плуване. Най-важно обаче е, че предният ключ показва чрез светлина състоянието на батерията, като дори и да не я заредите, въпреки червения сигнал, фенерът ще се изключи сам, когато я изтощи, защото ще сработи защитата от преразреждане на батерията. Вграденото зарядно има и защита от презареждане на батерията. Освен това притежава защити и срещу обратно поставяне на батерията, и от прегряване.

Фенер Dulotec Convoy C8+ ULTRA

Това е най-екстремният фенер на Dulotec за лов в този размер. Разликата между Dulotec Convoy C8+ ULTRA и Dulotec Guardian е в практичността – ако човек търси максимална далекобойност и лумени при светване, в този размер – Convoy C8+ е по-добър, но ако търси компактност, лесно управление, дълъг живот на батерията, удобно зареждане и отлична далекобойност и сила на светене – тогава Guardian е по-добър избор за него.

Dulotec Convoy C8+ ULTRADulotec Convoy C8+ ULTRA е с размери 143 мм х 45 мм (глава) х 25.6 мм (тяло) и тегло 145 грама. Има водоустойчивост IPX-8, удароустойчивост – падане от 1.5 м, индикатор за напрежение на батерията под 3V.

Фенерът е изработен от производителя по спецификации на Dulotec, с подсилен драйвер (Gen2) за постигане на по-голяма далекобойност и сила на светлината. Има максимална мощност от 2000 лумена и далекобойност до 900 метра осветяване със средно фокусиран лъч и бяла светлина. Батерията издържа около 60 минути на най-високия режим.

Dulotec Convoy C8+ ULTRAПоради високата си мощност, Convoy С8+ Ultra генерира доста топлина, но има вградена защита от прегряване, която не му позволява да загрее над 60 градуса и намаля светлината.

Драйверът е с 8 групи от режими, за да може да се настройва, според желанието на потребителя, във всеки момент само от бутона. По подразбиране фенерът идва програмиран само със силен режим, но преди изпращане се настройва, според желанието на клиента. Фенерът е идеален за ловни приложения и този драйвер работи перфектно със заводския спусък за пушка.
Dulotec Convoy C8+ ULTRA

Dulotec Convoy C8+ ULTRA е отличен избор за лов, риболов, охрана, airsoft, туризъм. Той е подходящ и, ако имате нужда от фенер за карабина или гладкоцевно оръжие. Гаранцията му е 24 месеца.

 

Мощен челник Dulotec H3 + батерия 3400 MAH, бяла светлина

Това е най-продаваният челник на Dulotec – свети силно (2050 лумена) и широко, а на по-слабите режими издържа дълго с 3400 MAH батерия. Има вградено USB-C зареждане. Вградената в бутона светлина дава информация за оставащия заряд на батерията при всяко включване.

Dulotec H3 +
Dulotec H3 +

Dulotec H3 може да устои на дъждовна буря: устойчивост IP66. Има 5 диода x Osram P8 (бяла светлина). Изключително лек и здрав алуминиев корпус. Челникът тежи 42 грама, с размери в мм: 89 x 24.5 x 31.8. Дава ви повече от необходимото осветяване с ъгъл на завъртане: 180° нагоре и надолу.

Dulotec H3 +Тази версия е с бяла светлина, осветяваща широко и сравнително близо (максимум 100-150 м), а петте диода работят в максимално ефективен режим и създават равномерна светлина. Челникът Dulotec H3 е изключително подходящ за риболов, туризъм, лов или работа – когато се изисква здравина, дълго време за широко осветяване и мощност.

Dulotec H3 +Лесно и удобно с един бутон се управлява всичко за по-голяма лекота и удобство. Работи с 1 презареждаема Li-ion батерия 18650 (включена в комплекта). Може да се зарежда с USB Type-C port или като бъде извадена батерията и я заредите с външно зарядно устройство. Идва с калъф за раницата и клипсове за закачане на каска. Гаранцията му е 24 месеца.

Серията Dulotec H има още няколко модела: подходящият за риболов Dulotec H2, по-далекобойният Dulotec H1, подходящият за нощен риболов с луминесценто влакно Dulotec H4 Pro, версията за по-добро нощно виждане Dulotec H5 и Dulotec H6 Zoom – с възможност за регулиране на фокуса (за близо и далеч).

Фиксирани ножове Dulotec Scalpel и Dulotec Buddy

Това са два еднакви ножа с различно скосяване – Scalpel реже екстремно добре за аутдор нож, но е по-нежен от Buddy, който е по-здрав и пригоден за по-тежко натоварване

Dulotec Buddy е работохолик и може да се справи с изключително широк набор дейности. Проектиран да бъде универсален нож за гората, Dulotec Buddy е лек и повратлив, и може да бъде единственият Ви инструмент при излет или по време на лов.

Dulotec Buddy
Dulotec Buddy

Dulotec Scalpel може лесно да се окаже най-острия ви нож. Той е проектиран с тънка геометрия за рязане с изключителна лекота при употреба. Елегантният му дизайн и и точният размер го правят незаменим помощник по време на лов, риболов, излет в гората или на палатка/къмпинг, та дори и в кухнята.

Dulotec Scalpel
Dulotec Scalpel

Общото и при двата ножа:

Острието е изработено от неръждаема стомана Sandvik 14C28N, с твърдост (HRC): 60-61. Дължина на острието 100 мм и дебелина 3 мм. Обща дължина: 215 мм. Дръжката е изработена от G10 и е с дебелина на: 16.3 мм. Scalpel е 145 грама, а Buddy е 149. И двата имат кожена кания, която тежи 48 грама.

Дръжка на Dulotec ScalpelДръжката е разработвана дълго, за да бъде изваяна уникално. Тя е изработена от ударо- и водоустойчив полимер – G10 и е проектирана така, че да ляга удобно във всеки размер ръка. В допълнение ножът е еднакво удобен за лява и дясна ръка, в прав и обратен хват, а изтъненият край и място за палеца позволяват удобно обезкостяване и филетиране.

КанияПерфектната острота на ножа се дължи на фината структура на Sandvik 14C28N и може да се поддържа лесно чрез диамантеното точило в комплекта. Кожената кания задържа ножа сигурно и благодарение на нея той ще бъде на една ръка разстояние по време на вашите приключения.

Сгъваем нож Dulotec K259 Leaf

Dulotec K259 Leaf е сгъваем вариант на Scalpel с почти същата дължина острие и изключително удобна дръжка, както и заключване с бутон.

Това е лек ежедневен сгъваем нож, с острие от стомана D2 и удобна дръжка от G10, идеални размери – едновременно компактен за лесно носене, докато в същото време е достатъчно голям за повечето ежедневни дейности. Острието се характеризира със специфична листовидна форма и е сведено много тънко, за да може ножът да реже леко.

Dulotec K259 Leaf
Dulotec K259 Leaf

D2 стоманата, която се закалява на 60-61HRC, е известна с отличната си устойчивост на износване. Дебелината на острието е 3 мм, а дължината – 95 мм, като режещата част е 90 мм. Общата дължина на ножа е 218 мм, а теглото е 138 грама.

Ергономичната дръжка позволява по-дълга работа, без умора от прекалено стискане. Лайнерите са от неръждаема стомана. Заключването е интуитивно и много лесно за обслужване – чрез натискане на бутон, острието се освобождава и прибира леко. Вградените лагери са направени от висококачествена твърда стомана и твърд фосфорен бронз, което позволява плавно и лесно отваряне на острието. Благодарение на тях същото е винаги правилно центрирано.

Dulotec K259 LeafDulotec K259 Leaf разполага с отвор за темляк и с реверсивна щипка за колан, за дълбоко носене и е идеален инструмент за ежедневието на всеки.

Продуктите с марка Dulotec може да закупите онлайн от магазини Sorbe на този линк!

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.